Θερινό ηλιοστάσιο 2024: Πότε ξεκινάει επίσημα το καλοκαίρι
Life
16/06/2024 | 12:45

Πλησιάζει το θερινό ηλιοστάσιο 2024 που θα φέρει την μεγαλύτερη ημέρα της χρονιάς αλλά και την «επίσημη» τουλάχιστον μετεωρολογικά έναρξη του καλοκαιριού, για το βόρειο ημισφαίριο της Γης, όπου ανήκει και η Ελλάδα.

Βέβαια, ημερολογιακά το καλοκαίρι έχει ήδη ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου, ενώ και οι ζέστες έχουν αρχίσει πολύ νωρίς φέτος, αφού ήδη δοκιμαστήκαμε από τον πρώτο καλοκαιρινό καύσωνα, ωστόσο το θερινό ηλιοστάσιο είναι αυτό που κηρύσσει επίσημα την αρχή του καλοκαιριού και λαμβάνει χώρα την Πέμπτη 20 Ιουνίου, ώρα 23:50.

Από το θερινό ηλιοστάσιο και μετά η μέρα θα ξεκινήσει να μικραίνει, μέχρι να φτάσει η μικρότερη μέρα του χρόνου, στο χειμερινό ηλιοστάσιο, οπότε και θα ξεκινήσει ξανά να μεγαλώνει η μέρα.

Το φαινόμενο του θερινού ηλιοστασίου φέτος συνδυάζεται με την «πανσέληνο της φράουλας», την πανσέληνο του Ιουνίου δηλαδή που θα λάβει χώρα το Σάββατο 22 Ιουνίου, οπότε και το φεγγάρι θα φαίνεται μεγαλύτερο και πιο σκουρόχρωμο, καθώς η Σελήνη θα βρίσκεται πιο κοντά στη Γη μετά το ηλιοστάσιο.

Κάθε χρόνο, πραγματοποιούνται δύο ηλιοστάσια, το θερινό και το χειμερινό, τα οποία σηματοδοτούν την έναρξη του καλοκαιριού και του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο αντίστοιχα.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer