Μοναδικό θέαμα
The Happiness Project-Με πολύ κέφι, χαρά και συγκίνηση η εκδήλωση στήριξης στο “Σπίτι του παιδιού Ο Σωτήρ” [εικόνες]
06/07/2019 | 16:08

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Με επιτυχία, παρά την έντονη ζέστη, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Happiness Project το Σάββατο 6 Ιουλίου. Μία εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων λειτουργίας του Σπιτιού για τα παιδιά “Ο Σωτήρ”. Όπως είπε η κα Κατερίνα Φωκά που παρουσίασε τη διοργάνωση “Το Happiness project δεν είναι αγώνας αλλά ένας τρόπος να χαρίσουμε στα παιδιά του Σπιτιού ένα χαμόγελο, να αναδείξουμε το πλούσιο έργο που επιτελείται εκεί και την ανάγκη στήριξης του από την πολιτεία και όλους τους φορείς.”

Οι πέντε επιλεγμένοι κολυμβητές Σπύρος Χρυσικόπουλος, Διονυσία Βαλλιανάτου, Γιάννης Βαμβακίδης, Άννα Καλλιμάχου και Έφη Γεωργαντή βούτηξαν στο λιμάνι του Ληξουρίου, υπό το άγρυπνο βλέμμα του Λιμενικού, αλλά και του Γιώργου Ποταμιάνου, ο οποίος με το κανό του συνόδευσε και ενθάρρυνε τους κολυμβητές καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής των 5,5 χλμ μέχρι το άγαλμα του Καββαδία στο Αργοστόλι. Παράλληλα, δρομείς ξεκίνησαν από το Ληξούρι έναν όμορφο, πλην όμως δύσκολο, δρόμο μέχρι το Αργοστόλι, συνολικού μήκους 32 χλμ, ενώ ανάμεσα στους δρομείς ήταν και ο Νίκος Σιδηρόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της αναμονής, υπήρχε ανυπομονησία και ενθουσιασμός από τους παρευρισκόμενους και τους διοργανωτές και οι εικασίες για το πόση ώρα θα κάνουν οι αθλητές να φτάσουν στο Αργοστόλι από ξηρά και από θάλασσα έδιναν και έπαιρναν. Τελικά, λίγο μετά τις 11:30, ακούστηκε μια φωνή “Έρχονται”, καθώς οι κολυμβητές έστριβαν από το μπαστούνι. Όταν  διένυαν τα τελευταία μέτρα, αθλητές του ΝΟΑ πάνω στα κανό τους, αλλά και πεζοί κρατώντας τις σημαίες του Ομίλου έσπευσαν να τους προϋπαντήσουν, μαζί με τα παιδιά του Ιδρύματος αλλά και πλήθος κόσμου. Λίγο πριν τις 12 έφτασαν και οι δρομείς ολοκληρώνοντας το αγωνιστικό κομμάτι της εκδήλωσης.

Αγκαλιές, φιλιά και διάχυτη αίσθηση συγκίνησης κατέκλυσαν την ατμόσφαιρα. Εμφανώς συγκινημένη η Διονυσία Βαλλιανάτου, η ψυχή της διοργάνωσης, αφού ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους παρευρισκόμενους για την στήριξη και τη συμμετοχή τους, μιλώντας για το αποτέλεσμα της προσπάθειας είπε πως μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις.

Επρόκειτο για μία εξαιρετική εμπειρία, η οποία, εκτιμούμε και ελπίζουμε,  ότι θα αποτελέσει θεσμό στο νησί μας.