Συνέντευξη στον Ανδρέα Αρβανιτάκη
Αλεξάνδρα Γασπαρινάτου, η προπονήτρια του ΝΟΚΙ μιλάει στο ekefalonia για το κολύμπι, τον όμιλο και το κολυμβητήριο
05/07/2019 | 20:20

Το κολύμπι κατά γενική ομολογία αποτελεί ένα από τα καλύτερα αθλήματα για να ξεκινήσει ένα παιδί σε μικρή ηλικία. Οι καλές εγκαταστάσεις και πρωτίστως η διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και υγείας του παιδιού είναι βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν προκειμένου να πειστεί ένας γονέας να κατευθύνει το παιδί του στο κολυμβητήριο.

Το δημοτικό κολυμβητήριο στο Αργοστόλι αποτέλεσε σημείο προεκλογικής αντιπαράθεσης τον περασμένο Μάιο ανάμεσα στον απερχόμενο δήμαρχο και ιστοσελίδας συμφερόντων του νέου δημάρχου, γεγονός που δημιούργησε σύγχυση μεταξύ των γονέων ως προς την τήρηση των συνθηκών ασφαλείας. Για τον λόγο αυτό το ekefalonia συνάντησε την προπονήτρια του ΝΟΚΙ Αλεξάνδρα Γασπαρινάτου, η οποία μιλώντας στην ιστοσελίδα μας και τον Ανδρέα Αρβανιτάκη για το κολύμπι, την ασφάλεια των τοπικών εγκαταστάσεων και το Ναυτικό Όμιλο Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Αλεξάνδρα θα ήθελα αρχικά να σε ρωτήσω γιατί να επιλέξει ένας γονιός το κολύμπι ως άθλημα για το παιδί του;

Η κολύμβηση είναι η καλύτερη άσκηση για το σώμα  διοτι το γυμνάζει ομοιόμορφα, χωρίς να το επιβαρύνει πχ αρθρώσεις , δεν προκαλεί τραυματισμούς, δυναμώνει τους πνεύμονες κ επιπλέον βελτιώνει τη στάση του.

Ποια ηλικία εκτιμάς ότι είναι καλή για να ξεκινήσει την επαφή του με την πισίνα το παιδί;

Από την προσωπική μου εμπειρία όσο πιο μικρά ξεκινούν τόσο γρηγορότερα αναπτύσσουν άμυνες κ ικανότητες για την ασφάλεια τους μέσα στο νερό. Δηλαδή από την ηλικία των 6 μηνών μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα baby swimming που είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να βοηθήσει τα βρέφη να εξοικειωθούν και να αναπτύξουν εμπιστοσύνη με το νερό μέσα από την συμμετοχή τους σε ασφαλείς ευχάριστες δραστηριότητες στην πισίνα.

Πρόσφατα είχε δει το φως της δημοσιότητας ένα ρεπορτάζ που εν ολίγοις χαρακτήριζε το κολυμβητήριο ακατάλληλο για να αθλούνται τα παιδιά μας. Εσύ όμως είσαι καθημερινά εδώ όλο το χρόνο. Πες μας ισχύουν αυτά που γράφτηκαν; Είναι όντως ακατάλληλο το κολυμβητήριο για τα παιδιά μας;

Πιστεύω ότι το κολυμβητήριο του Αργοστολίου πληροί όλες τις προϋποθέσεις κ κανόνες ασφαλείας κ υγιεινής για όσους το χρησιμοποιούν . Οποιοσδήποτε μπορεί το ελέγξει αυτό διαβάζοντας το πιστοποιητικό ανάλυσης του χημικού εργαστηρίου το οποίο είναι αναρτημένο στον πίνακα ανακοινώσεων. Εννοείται ότι δεν είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε Ολυμπιακούς αγώνες αλλά αποτελεί μια αξιόλογη επαρχιακή αθλητική εγκατάσταση με τις φυσιολογικές φθορές της. Ασχολούμαι σαν προπονήτρια κολύμβησης τα τελευταία δέκα χρόνια κ εδώ κ πέντε χρόνια για το λόγου του αληθές  προπονούνται κ τα ίδια μου τα παιδιά  ολοχρονικα στο κολυμβητήριο μας.

Τι τμήματα λειτουργούν στο κολυμβητικό κομμάτι του ΝΟΚΙ;

Το τμήμα κολύμβησης του Ομίλου μας απαριθμεί 200 μικρούς κολυμβητές κυρίως τους θερινούς μήνες και απαρτίζεται από τα εξής τμήματα:

  1. Τμήματα baby swimming 6 μηνών – 4 ετών
  2. Μικρή και μεγάλη πισίνα 4+
  3. Αγωνιστικό τμήμα
  4. Τμήμα ενηλίκων aqua aerobic

Πώς μπορεί κάποιος να έρθει σε επικοινωνία και να γραφτεί για να ξεκινήσει;

Πληροφορίες κ εγγραφές καθημερινά στο γραφείο του ΝΟΚΙ εντός του κολυμβητηρίου κ στα τηλέφωνα 6944506242 & 6977884325.