Συνάντηση Εργασίας στο Υπουργείο Παιδεία για διαχείριση δημόσιων ΙΕΚ από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
Τα δημόσια ΙΕΚ στη Περιφέρεια
Πολιτική
26/01/2012 | 16:39

Σε συνάντηση εργασίας που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας, υπό την προεδρία του  Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, Χρήστος Ανθης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η μετάβαση της επαγγελματικής κατάρτισης προς την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα η λειτουργία και διαχείριση των δημοσίων ΙΕΚ.

Η αποκέντρωση της λειτουργίας των δημοσίων ΙΕΚ έχει χρονικό ορίζοντα την 1η Ιουλίου 2012 ως ημερομηνία ανάληψης και αποφασίστηκε ότι, μαζί με την αρμοδιότητα, οι Περιφέρειες θα πάρουν και τους αντίστοιχους πόρους, ενώ παράλληλα πρέπει να εξορθολογιστεί η λειτουργία τους, ώστε να είναι βιώσιμη και ποιοτική.
Στόχος του Υπουργείου είναι από τα δημόσια ΙΕΚ να αποφοιτούν απασχολούμενοι και όχι άνεργοι και αυτό θα επιτευχθεί όταν οι ειδικότητες, ο αριθμός των εκπαιδευομένων και η εν γένει λειτουργία τους θα αποφασίζονται από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναπτυξιακούς της στόχους και προοπτικές. Im selben jahr erschien im rheinisch-westfälischen herausfinden anzeiger sein aufsatz die romantik

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer