Γιατί βγήκαν από τα ρούχα του Παρίσης – Σπύρου; Γιατί αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ; Ποιος ο ρόλος του Βαγγέλη Λουκέρη; Ο έντονος διάλογος Κουρή – Ρουχωτά.
Συνεδρίαση «Φιάσκο» στη ΝΟΔΕ
Πολιτική
22/01/2012 | 13:19

Ρεπορτάζ: Γιάννα Κουλουμπή

Κυριολεκτικά σε «φιάσκο» κατέληξε η συνεδρίαση της ΝΟΔΕ το πρωινό της Κυριακής, αφού όχι μόνο δεν έγινε συζήτηση, αλλά επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι υπάρχουν τελικά μεγάλα εσωτερικά προβλήματα στην τοπική ΝΔ.

Η συνεδρίαση θα γινόταν με στόχο την κατάθεση και καταγραφή θέσεων και πρωτοβουλιών που αφορούν την Κεφαλονιά και την Ιθάκη και θα αποστέλλονταν  ως προτάσεις, για να συμπεριληφθούν στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.  Γίνεται φυσικά κατανοητό πως επρόκειτο για μια πολύ σημαντική συνάντηση, παρουσία μάλιστα και του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπύρου Σπύρου κι ενόψει των εθνικών εκλογών που φημολογούνται.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Ευάγγελος Λουκέρης, ζήτησε από κάποια στελέχη του κόμματος να αποχωρήσουν, βάσει των συνομιλιών που είχε με τα κεντρικά της Αθήνας και της εγκυκλίου που βρισκόταν στα χέρια του. Με λίγα λόγια, ο Πρόεδρος ουσιαστικά ζήτησε να μείνουν στην αίθουσα μόνο όσοι είχαν δει το όνομά τους στην σχετική ανακοίνωση που είχε δημοσιευθεί πριν λίγες ημέρες….

Το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, αλλά και ο υπεύθυνος προγράμματος της Περιφερείας Χρήστος Άνθης, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό και ότι κανένα καταστατικό δεν απαγορεύει σε κανέναν να παραβρίσκεται σε συνεδριάσεις της ΝΟΔΕ.

Να σημειώσουμε ότι τα άτομα που ήταν εκείνη τη στιγμή παρόντες ήταν ο Σάββας Σαββαόγλου, ο Σπύρος Κουνάδης, ο Σπύρος Ματιάτος, ο Ευάγγελος Κεκάτος, ο Νίκος Παπαδάτος , ο Γεράσιμος Βαγιωνίτης και ο Γιάννης Γασπαρής.

Ο Βαγγέλης Λουκέρης επικαλέστηκε συνομιλία που είχε νωρίτερα με κεντρικά στελέχη, ενώ η κουβέντα πήρε άσχημη τροπή όταν ο Αλέξανδρος Παρίσης και ο Βασίλης Ρουχωτάς άρχισαν να ανταλλάσσουν διάφορες ύβρεις μεταξύ τους. Το λόγο τότε ζήτησε ο Σάββας Σαββαόγλου, ο οποίος και πρότεινε να αποχωρήσουν οι Αντιδήμαρχοι με τον Δήμαρχο, πράγμα το οποίο και έγινε μέσα σε κλίμα έντασης.

Όλα αυτά φυσικά μπροστά στα μάτια του Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου, ο οποίος σχολίασε ότι χωρίς το Δήμαρχο δεν μπορούσε να συνεχιστεί η κουβέντα. Ο Χρήστος Ανθης τότε πήρε το λόγο και αναφερόμενος στον Βασίλη Ρουχωτά, έκανε λόγο για λάθος τακτική, ενώ σε έντονο ύφος τόνισε «δεν μπορείτε να διαλύσετε εσείς την Οργάνωση, δεν είναι δική σας και δική μου»…

Στην κουβέντα μπήκε και ο Γεράσιμος Βαγιωνίτης, που δεν είχε αποχωρήσει ακόμη. Δήλωσε με νόημα ότι καμιά συζήτηση για το πρόγραμμα της ΝΔ δεν μπορεί να γίνει χωρίς πρώτα να υπάρχει ομόνοια μεταξύ των μελών και χωρίς να επιλυθούν τα όποια εσωτερικά προβλήματα. Αμέσως μετά έφυγε, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Σωτήρη Κουρή. «Δεν μπορούμε να συζητάμε για το πρόγραμμά μας χωρίς ενότητα μεταξύ μας. Καλύτερα να σταματήσει εδώ η κουβέντα. Η ουσία είναι η ενότητα της Οργάνωσης», σχολίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς.

Ο Βασίλης Ρουχωτάς, αναφερόμενος τότε στον Σπύρο Σπύρου, προσπάθησε να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν χρειάζονταν να είναι παρόντα όλα τα μέλη της ΝΟΔΕ, ενώ με κωμικό ύφος είπε «νομίζετε ότι εγώ ήθελα να είμαι εδώ και να γίνουν όλα αυτά; Θα μπορούσα να κάτσω σπίτι μου να βοηθήσω τη γυναίκα μου που έφτιαχνε σκορδαλιά… Προτιμώ την σκορδαλιά…». Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι με τον Αλέξανδρο Παρίση έχει διαφωνίες όχι στο σύνολο, άλλα σε συγκεκριμένα θέματα.

Όπως και έχει, ο Σωτήρης Κουρής με τον Περιφερειάρχη και την Σμαράγδα Σαρδελή σηκώθηκαν από το τραπέζι και αποχώρησαν, ενώ δεν έλειψαν και οι τελευταίες αψιμαχίες ανάμεσα στον Κουρή και τον Ρουχωτά, με τον πρώτο να λέει σε έντονο ύφος «δεν θα μου υποδείξεις εσύ τι θα κάνω, έχουμε χύσει αίμα για αυτήν την παράταξη κι εσύ ήσουν στο ΠΑΣΟΚ τότε».

node22-01-12a

node22-01-12b

node22-01-12c

node22-01-12d

node22-01-12e

node22-01-12f

node22-01-12g

node22-01-12h

node22-01-12i Well, you essay writing service, may not be a secret poet or even a wannabe trapeze artist, but aren’t there some unrevealed parts of you that you wouldn’t mind sharing but you haven’t gotten around to it, or maybe you’re just a little shy about it

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer