Συνεχίζονται οι αυτοψίες στη Ζάκυνθο
Κοινωνία
01/12/2018 | 10:49

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι, που διενεργούν στη Ζάκυνθο τα ειδικά κλιμάκια Μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τα οποία μετέβησαν στο νησί από τις πρώτες ώρες μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση της 26ης Οκτωβρίου, με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη.

Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Φ.Ε.Κ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μέχρι την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 165 αυτοψίες σε επίπεδο δευτεροβάθμιου ελέγχου.

Από τις αυτοψίες αυτές προέκυψαν τα ακόλουθα:

–  Σε κατοικίες και σε σύνολο 115 ελέγχων καταγράφηκαν 65 «πράσινα» σπίτια,  δηλαδή κατάλληλα για χρήση και 50 «κίτρινα» δηλαδή σπίτια που χρήζουν επισκευής.

–  Σε επαγγελματικούς χώρους έγιναν συνολικά 23 δευτεροβάθμιοι έλεγχοι με 11 κτίρια να χαρακτηρίζονται «πράσινα» και 12 «κίτρινα» .

– Σε λοιπά κτίρια  (π.χ. αποθήκες, στάβλοι κ.λ.π)  έγιναν 24 αυτοψίες με 5 κτίρια να χαρακτηρίζονται «πράσινα»,  18 «κίτρινα» και 1 «κόκκινο» δηλαδή ακατάλληλο για χρήση.

– Τέλος, σε ελέγχους σε 3 δημόσια κτίρια καταγράφηκαν 2 «πράσινα» και 1 «κίτρινο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ