Το 25,19% αγγίζει το ποσοστό εμβολιασθέντων
Στους 1362 έφθασαν οι εμβολιασμοί στην Ιθάκη
Κοινωνία
27/03/2021 | 15:59
Με τους εμβολιασμούς που διενεργήθηκαν τις τελευταίες μέρες στο κέντρο υγείας φθάσαμε τους 1362, χωρίς και πάλι να παρουσιαστούν παρενέργειες.
Το ποσοστό εμβολιασθέντων φθάνει το 25,19%, το μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά, όταν η Λευκάδα έχει ποσοστό 15%, η Κεφαλλονιά 11,64%, η Κέρκυρα 8,61% και η Ζάκυνθος 7,23%.
Η επιτυχία αυτή οφείλεται τόσο στις μεγάλες προσπάθειες του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Διοικητικού προσωπικού του κέντρου υγείας, όσο και στην άριστη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Ιθάκης που είναι ο συνδετικός κρίκος με την Πολιτεία.
Να σημειωθεί ότι μέχρι 31/3 στα τηλέφωνα 2674032717 κ 2674033445 παρέχεται η δυνατότητα επιθυμίας εμβολιασμού, ειδικά για την Ιθάκη, των πολιτών από 18 έως 60 ετών και είναι μοναδική ευκαιρία να εμβολιασθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ώστε να σχηματιστεί μια ασπίδα προστασίας για το νησί και το συντομότερο δυνατόν να επανέλθουν οι φυσιολογικοί ρυθμοί και να αποκατασταθεί η επαγγελματική δραστηριότητα.
Μέχρι στιγμής υπάρχει ικανοποιητική ανταπόκριση, επισημαίνουμε όμως ότι, μετά την καταληκτική ημερομηνία δεν θα υπάρχει δυνατότητα συμπληρωματικής λίστας.
Να σας παρακαλέσω επίσης να αγνοείτε τις ειδοποιήσεις για την ώρα του εμβολιασμού που έρχεται στα κινητά σας και να περιμένετε ειδοποίηση από το κέντρο υγείας.
Επ’ ευκαιρία θα αναφερθώ εν συντομία στην σύγχυση που έχει προκληθεί από τις φαινομενικά αντιφατικές οδηγίες για τα εμβόλια.
ΕΝΑΙ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ;
Μέσα στο γενικότερο κλίμα της συνωμοσιολογίας, που καλά κρατεί, επικρατεί ο ισχυρισμός ότι, οι επιστήμονες άλλα λένε την μια φορά και άλλα την άλλη, και στέκονται στην περίπτωση του εμβολίου της Αstra Zeneca όπου αρχικά πολλές χώρες συνέστησαν τους εμβολιασμούς μόνο για τους κάτω των 65 ετών, εν συνεχεία συνέστησαν ο εμβολιασμός να γίνεται σε όλες τις ηλικίες και τελευταία η Γαλλία συστήνει να εμβολιάζονται μόνο οι άνω των 55 ετών, δηλαδή αντίθετη σύσταση με την αρχική.
Μα αυτό ακριβώς είναι η επιστήμη, η επιστήμη στηρίζεται στην παρατήρηση και είναι ευτύχημα ότι στον δυτικό κόσμο όλα ανακοινώνονται με απόλυτη διαύγεια, τουλάχιστον όσον αφορά τα επιστημονικά θέματα.
Πράγματι, στο πρώτο δείγμα το εμβόλιο της AstraZeneca έδειξε αποτελεσματικότητα μόνο 65% στους άνω των 65 ετών , που βέβαια δεν είναι άσχημη επίδοση αν αναλογισθούμε ότι το εμβόλιο της γρίπης έχει αποτελεσματικότητα 60%.
Εν τούτοις, συγκρινόμενο με το εμβόλιο της Pfizer που έδειξε εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα 95%, ήταν σαφώς υποδεέστερο.
Εν συνεχεία και καθώς οι εμβολιασμοί έγιναν εκατομμύρια, φάνηκε ότι η αποτελεσματικότητα ήταν 85% και έτσι έγινε σύσταση να διενεργείται σε όλες τις ηλικίες.
Τελευταία όμως εμφανίσθηκαν κάποια περιστατικά θρομβώσεων, με το εν λόγω εμβόλιο, σε ηλικίες κάτω των 55 ετών και μάλιστα σε γυναίκες που, παρότι το ποσοστό δεν διέφερε από τις αντίστοιχες θρομβώσεις στον γενικό πληθυσμό η Γαλλία, μόνη από τις ευρωπαϊκές χώρες, αποφάσισε να συστήσει να μη γίνονται εμβολιασμοί με το εμβόλιο αυτό στούς κάτω των 55 ετών.
Αυτό ακριβώς δείχνει ότι σε περιπτώσεις επείγουσες και ακραίες, όπως η πανδημία, πρέπει η επιστήμη να αντιδρά άμεσα αλλά και να αλλάζει τις κατευθύνσεις της ανάλογα με τα αποτελέσματα των παρατηρήσεων.
Αυτή είναι μια σοβαρή, υγιής και με υπευθυνότητα αντιμετώπιση οριακών καταστάσεων.
Αυτή είναι η σωστή Ιατρική.
Καλό Σαββατοκύριακο.
Γιώργος Παξινός
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer