Όλα όσα είπες στους μικρούς μαθητές
Στην Κεφαλονιά ο Βαγγέλης Αυγουλάς -Επισκέφθηκε σχολεία -Τιμήθηκε από τον Δήμαρχο
Κοινωνία
18/05/2018 | 13:13

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται από τις 15 Μαΐου ο δικηγόρος, επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Πρόεδρος του ΝΠΔΔ “Οίκος Ναύτου” και συνεργάτης του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης Παιδιών & Νέων, κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του που ολοκληρώνεται αύριο, βρέθηκε σε σχολεία, με σκοπό την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος, εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας, με στόχο οι μαθητές και μαθήτριες να έρθουν βιωματικά σε επαφή με τις ιδιαιτερότητες της καθημερινής ζωής των ατόμων με προβλήματα όρασης. 

Ο κ. Αυγουλάς ο οποίος έχει γεννηθεί τυφλός, στις συναντήσεις του με τους μαθητές, τους μιλά για τη χρήση του λευκού μπαστουνιού και το σκύλο οδηγό τυφλών, για τη χρησιμότητα των νέων τεχνολογιών στη ζωή των τυφλών, ενώ οι μαθητές μπορούν να αγγίξουν την ανάγλυφη γραφή Braille των τυφλών, να ρωτήσουν ελεύθερα ότι τους φαίνεται “περίεργο” ή “διαφορετικό”, να μάθουν τεχνικές συνοδείας τυφλού από βλέποντα οδηγό κ.α.

Ο κ. Αυγουλάς είχε συνάντηση χθες και με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, κ. Αλέξανδρο Παρίση, ο οποίος του παρέδωσε και τιμητική πλακέτα. Μαζί ήταν και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Ευάγγελος Κεκάτος, ο οποίος τον συνόδευσε και στην επίσκεψή του στο 2οΓυμνάσιο Αργοστολίου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer