Διαμάχη μεταξύ Αντιπεριφέρειας και Δήμου
«Μπάχαλο» μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας για το που θα γίνει η παρέλαση
Κοινωνία
18/05/2018 | 15:51

Κυριολεκτικά ένα «μπάχαλο» και μια διαμάχη μεταξύ της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου Κεφαλονιάς, δημιουργήθηκε με το  χώρο διεξαγωγής της παρέλασης για την 21η Μαΐου, στο Αργοστόλι.

Αρχικά ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας με ανακοίνωσή του, η οποία είχε σταλεί στα τοπικά ΜΜΕ, είχε αποφασίσει η παρέλαση να διεξαχθεί στην παραλιακή λεωφόρο και όχι στην πλατεία όπως γινόταν παραδοσιακά μέχρι σήμερα.

Όμως, με νέα ανακοίνωση από την Αντιπεριφέρεια, με αποδέκτες μόνο το δήμαρχο Κεφαλονιάς και την Αστυνομική Δ/νση Κεφαλληνίας -και όχι τα τοπικά ΜΜΕ- και κάνοντας λόγο για «αποφυγή άσκοπων και ανούσιων διενέξεων», αποφασίστηκε τελικά η παρέλαση να διεξαχθεί στην πλατεία.

Μια απόφαση που ουσιαστικά δημιούργησε ένα «αλαλούμ» σε όλους, για το που θα πραγματοποιηθεί τελικά ο φετινός εορτασμός για την 21η Μαΐου.

Η Δημοτική Αρχή από την πλευρά της υποστηρίζει ότι, μετά και την αναβάθμιση της πλατείας, οι παρελάσεις πρέπει να γίνονται στον παραδοσιακό τους χώρο, όπως άλλωστε γινόταν μέχρι σήμερα.

Επιπλέον υποστηρίζεται ότι και πρακτικά η παρέλαση δεν πρέπει να γίνεται στην παραλία, γιατί κλείνει και ο δρόμος για αρκετές ώρες και δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τη διέλευση των αυτοκινήτων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι και ο φετινός εορτασμός για την Ένωση των Επτανήσων, θα πραγματοποιηθεί χωρίς παρουσία εκπροσώπου της Κυβέρνησης, αφού τελικά ακυρώθηκε ο ερχομός του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer