Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος
Σόρος και μυστικά κονδύλια διαλύουν το μύθο της “ηθικής αριστεράς” και δίνουν σοβαρό πλεονέκτημα στον Κυριάκο
27/10/2018 | 14:55

Εξήντα μέρες έχει μπροστά του ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ψηφίσει τα νομοσχέδια με τις παροχές που εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη, να πάρει το “οκ” για την ακύρωση της μείωσης των συντάξεων, που αχρείαστα νομοθέτησε και να συζητήσει στη Βουλή τις προτάσεις του για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Θέλει να είναι έτοιμος στις αρχές του νέου χρόνου και με τα χέρια λυμένα να αποφασίσει, αν χρειαστεί να φέρει νωρίτερα το χρόνο των εκλογών, από τον Μάιο, καθώς οι πρόσφατες αποκαλύψεις στο υπουργικό συμβούλιο, οι παρενέργειες τους, αλλά και όσα θα επακολουθήσουν με την αποχώρηση Καμμένου ύστερα από τη ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, μπορεί να καταστήσουν τις εξελίξεις ανεξέλεγκτες.

Γι αυτό και προετοιμάζεται όχι μόνο νομοθετικά αλλά και ιδεολογικά για να ενισχύσει το προεκλογικό του αφήγημα, προωθώντας εντονότερα τα εκλογικά διλήμματα του περί ηθικής της αριστεράς, για “νέο” και παλαιό” πολιτικό σύστημα, για “πρόοδο” και “συντήρηση. “Ως βάση προώθησης των διλημμάτων του θα χρησιμοποιήσει τη συνταγματική αναθεώρηση και μέσω αυτής θα επιδιώξει να πιέσει πολιτικά και ηθικά το ΚΙΝΑΛ και να ταυτίσει τη Ν.Δ. τη συντήρηση, τη διαφθορά, τον ξενοφοβισμό και την άρνηση.

Μόνο που “σκόνταψε” στην υπόθεση Καμμένου -Κοτζιά. Οι καταγγελίες για χρηματισμό της κυβέρνησης από τον Τζορτζ Σόρος, οι “μπηχτές” κορυφαίων υπουργών για κακοδιαχείριση των μυστικών κονδυλίων, η ανησυχία του πρώην υπουργού εξωτερικών για τυχόν λαθραία παρέμβαση στα πρακτικά του περιβόητου υπουργικού συμβουλίου , δίνουν την εικόνα, μιας κυβέρνησης βουτηγμένης στη διαφθορά, με επιβολή του νόμου της σιωπής στους υπουργούς ” και ένα πρωθυπουργό παράξενα σιωπηλό.

“Μοιάζει σαν να τραβήχτηκε ξαφνικά η κουρτίνα και είδαμε κάτι που μας αιφνιδίασε” λέει στέλεχος της ΝΔ . “Είδαμε μια παρακμιακή κυβέρνηση με κορυφαίους υπουργούς να… μαλλιοτραβιούνται, να αλληλοκατηγορούνται για τα μυστικά κονδύλια, τον υπουργό άμυνας να αποκαλύπτει ότι ξένοι χρηματοδότησαν την κυβέρνηση με 50 εκατομμύρια να εξαγοράσει ξένους παράγοντες, σχετικά με την συμφωνία των Σκοπίων, τον υπουργό εξωτερικών να σηκώνεται και να φεύγει, γιατί κανείς δεν τον υπερασπίστηκε, τον πρωθυπουργό άφωνο και τους υπουργούς να ψελλίζουν εκ των υστέρων ότι “ουδέν είδαν ουδέν άκουσαν.” Το ίδιο στέλεχος προβλέπει πως το τέλος αυτής της κυβέρνησης είναι πολύ πιο κοντά από ότι φαντάζεται ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.”

Είναι πάντως αλήθεια πως η ΝΔ πολλές φορές πρόβλεψε εκλογές αλλά τα γεγονότα την διέψευδαν. Ο κ Τσίπρας είχε αποδειχτεί σκληρότερος από ότι περίμεναν καθώς λειτουργούσε με αιφνιδιασμούς και διαχωριστικές γραμμές.

Για πρώτη φορά όμως βλέπουν πως τα πράγματα αλλάζουν. Η ηθική την οποία επικαλείται η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υπέστη σκληρό πλήγμα στο υπουργικό συμβούλιο. Τα όσα συνέβησαν εκεί και το αίτημα της ΝΔ να ερευνήσει τις καταγγελίες η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έδωσε σοβαρό πλεονέκτημα στην αξιωματική αντιπολίτευση, και ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ευάλωτος με ενοχική συμπεριφορά…

Στο “οπλοστάσιο” της ΝΔ μπορεί να βρίσκεται το σκάνδαλο με τα κονδύλια του μεταναστευτικού, η υπόθεση της εξαγοράς από τη ΔΕΗ, εταιρίας που ανήκε στο στενό φίλο και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζάεφ, η απώλεια εσόδων από την περίφημη υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία και άλλες υποθέσεις αλλά η ανάδειξη τους δεν είχε επηρεάσει την κοινή γνώμη σε μεγάλο βαθμό, όπως η υπόθεση Καμμένου -Κοτζιά.
Στην Πειραιώς πιστεύουν πως η κυβέρνηση θα τα δώσει όλα τώρα, για να ανακάμψει δημοσκοπικά και δε θα διστάσει ακόμα να παρέμβει στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να εφαρμοστεί το νέο δόγμα “ασκείστε διώξεις κι ας αθωωθούν αργότερα” παραπλήσιο με εκείνο του κ. Πολάκη “αν δεν βάλουμε κάποιους φυλακή δεν θα εκλεγούμε.”

Επισημαίνουν σε κάθε τόνο, στην ΝΔ ότι έχουν γνώση οι “φύλακες” και πως η Δικαιοσύνη δεν θα “βιαστεί” από ορισμένους… παρακμιακούς που νομίζουν ότι μπορεί να παραβαίνουν τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας για κομματικό όφελος.