Σοκολατένια καρυδόπιτα: Πως θα φτιάξετε το τέλειο γλυκό
Μαγειρική
06/07/2017 | 10:10

Υλικά

  • Ζάχαρη 1 1/2 φλιτζάνι
  • Φρυγανιά τριμμένη 1 1/2 φλιτζάνι
  • Κανέλα 2 κουταλάκια γλυκού
  • Καρύδια 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένα
  • Αυγά 8
  • Κακάο 2 κουταλάκια γλυκού
  • Μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια γλυκού

Για το σιρόπι

  • Νερό 2 φλιτζάνια τσαγιού
  • Ζάχαρη 2 φλιτζάνια τσαγιού
  • Κονιάκ 3 κουταλιές σούπας

Για το γλάσο

  • Κρέμα γάλακτος 1 φλιτζάνι τσαγιού
  • Κουβερτούρα 275 γρ.

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη σε ένα μπολ με το μίξερ πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Σε άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά.
  2. Τα χτυπάμε όλα μαζί και ρίχνουμε το μείγμα μας σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα ή ταψί.
  3. Το ψήνουμε για 45 – 50 λεπτά στους 180 βαθμούς. Έχουμε βάλει σε μια μικρή κατσαρολίτσα το νερό μαζί με την ζάχαρη να βράσουν και προς το τέλος ρίχνουμε και το κονιάκ. Αφού λοιπόν βράσαμε το σιρόπι μας για 5 λεπτά , έχει ψηθεί και η καρυδόπιτα μας και όταν κρυώσει η καρυδόπιτα την περιχύνουμε με το σιρόπι.
  4. Για το γλάσο, λιώνουμε την κουβερτούρα σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  5. Ανακατεύουμε καλά και μόλις ενωθούν τα δύο υλικά είναι έτοιμο το γλάσο μας να καλύψει την καρυδόπιτα μας. Αν θέλουμε στολίζουμε από πάνω με χοντροτριμμένο καρύδι.

Πηγή: parapolitika.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ