Απολαυστικό ραβανί με μαστίχα και παγωτό
Μαγειρική
04/07/2017 | 09:58

Υλικά

  • Σιμιγδάλι 1 φλιτζάνι (χοντρό)
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού
  • Αυγά 3
  • Ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
  • Μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια γλυκού
  • Γάλα 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
  • Μαστίχα 1/2 κουταλάκι γλυκού κοπανισμένη
  • Βούτυρο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
  • Παγωτό Βανίλια

Για το σιρόπι

  • Νερό 4 φλιτζάνια τσαγιού
  • Ζάχαρη 3 1/2 φλιτζάνια τσαγιού

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τα αυγά. Μόλις γίνουν αφράτα βάζουμε την ζάχαρη. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το baking powder και το ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μείγμα με τα αυγά.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, την μαστίχα και το βούτυρο. Κρατάμε 2 κουταλιές από το βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί μας (no 24) και ρίχνουμε το μείγμα. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
  3. Για το σιρόπι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 10 λεπτά σε μια κατσαρολίτσα . Αφού ετοιμαστεί το σιρόπι και αφού ψηθεί το ραβανί μας, τρυπάμε λίγο με μια οδοντογλυφίδα το ραβανί και το σιροπιάζουμε λίγο-λίγο.
  4. Το αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε σε κομμάτια τετράγωνα ή ορθογώνια και το σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

Πηγή: parapolitika.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ