Βάζει "λουκέτο" το Υπ. Πολιτισμού
ΣΟΚ για τον τουρισμό – Κίνδυνος να μείνουν κλειστά τα σπήλαια κατά την τουριστική σαιζόν
24/01/2021 | 12:42

Σα να μην έφτανε ο κίνδυνος να μην είναι προσβάσιμη η παραλία του Μύρτου, το σήμα κατατεθέν της Κεφαλονιάς στις διεθνείς αγορές, τώρα παρουσιάστηκε νέο πρόβλημα.

Ο λόγος για τα σπήλαια Δρογκαράτης και Μελισσάνης, τα οποία υπάρχει κίνδυνος να μην λάβουν την απαραίτητη αδειοδότηση ασφαλείας προκειμένου να λειτουργήσουν.

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τι καταστροφικές συνέπειες για τον εγχώριο τουρισμό θα έχει ο συνδυασμός της μη πρόσβασης στο Μύρτο συνδυαστικά με την μη λειτουργία των σπηλαίων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το πρόβλημα έγκειται σε ζημιές που είχαν υποστεί από τον «Ιανό» σε συνδυασμό με κάποιες μελέτες που πρέπει να υλοποιηθούν προκειμένου το ΥΠΠΟ να δώσει τις απαιτούμενες άδειες ασφαλείας και να λειτουργήσουν.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρο Τραυλό, μας επιβεβαίωσε ότι πράγματι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μην λειτουργήσουν τα σπήλαια την ερχόμενη τουριστική σαιζόν. Για τον λόγο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη πυρετώδεις διεργασίες της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον Δήμο Σάμης, ώστε να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες μελέτες και διαδικασίες.

Ωστόσο, από εβδομάδα, όπως μας είπε, θα έχει νεότερα για το φλέγον αυτό ζήτημα και το πώς θα πορευθούν.