Δημοσίευμα στο "Πρώτο Θέμα" μετά την ανάρτηση Κωνσταντάτου
Κεφαλονιά: Πέντε μήνες από το χτύπημα του «Ιανού» κι ακόμη να φτιαχτεί η παραλία του Μύρτου
Κοινωνία
20/01/2021 | 20:31

Σχεδόν πέντε μήνες έχουν περάσει από την κακοκαιρία «Ιανός» που χτύπησε και την Κεφαλονιά, αφήνοντας πίσω της καταστροφές, σχεδόν ίδιου μεγέθους με το σεισμό του 2014. Από τα «θύματα» του Ιανού και η πιο διάσημη παραλία του νησιού και μια από τις καλύτερες στον κόσμο, αυτή του Μύρτου, στην οποία η πρόσβαση δεν μπορεί να γίνει λόγω των κατολισθήσεων που έγιναν μετά τον Ιανό. Τόσους μήνες μετά και κανείς ακόμη δεν έχει ξεκινήσει από τους αρμόδιους φορείς τις εργασίες αποκατάστασης. 

mirtos10
mirtos2
mirtos1

 

Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Κωνσταντάτος ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook απίστευτες εικόνες από την καταστροφή της παραλίας γράφοντας: «Κινδυνεύουμε να έρθει το καλοκαίρι και η πιο εμβληματική παραλία του νησιού μας, ο Μύρτος, να είναι κλειστή. Έχουν περάσει πέντε μήνες από το καταστροφικό πέρασμα του “Ιανού” και η παραλία, παραμένει θαμμένη στα μπάζα.

mirtos3

Χιλιάδες τόνοι απο φερτά υλικά την έχουν καλύψει, σε πολύ μεγάλη έκταση και έχουν καταστρέψει τις υποδομές της. Καντίνα, WC, πάρκινγκ έχουν εξαφανιστεί. Ο δρόμος που κατεβαίνει στην παραλία, έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές και έχει καταστεί επικίνδυνος για τα ΙΧ. Το πιο εφιαλτικό σενάριο, όμως, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, είναι τα μπάζα και ο πηλός που κατέβηκαν από τα γύρω βουνά, σιγά σιγά, να παρασυρθουν, από τα μεγάλα κύματα στη θάλασσα και να αλλοιώσουν, το μοναδικό χρώμα του Μύρτου. 

mirtos7

 

mirtos4

Σε μια χρονική περίοδο που δυο πανέμορφα χωριά, η Άσσος και η Αγία Ευφημία έχουν τραυματιστεί από τον τυφώνα του Σεπτεμβρίου, η αδιαφορία των τοπικών αρχών, να διασώσουν τη φημισμένη παραλία του Μύρτου, αποτελεί συνταγή καταστροφής , εν όψει της τουριστικής περιόδου, όχι μόνο για το βόρειο τμήμα αλλά για όλη την Κεφαλονιά. Αν δεν ανοίξει ο Μύρτος, θα θαμπώσει, η εικόνα όλου του νησιού».

mirtos5

Μιλώντας στο protothema.gr ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σταύρος Τραυλός εξήγησε ότι ο δρόμος που κατεβαίνει στην παραλία του Μύρτου δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας αλλά του Δήμου Σάμης. «Ωστόσο ο δήμος επειδή δεν έχει τεχνική υπηρεσία ζήτησε την βοήθεια από το υπουργείο Υποδομών. Το υπουργείο υποσχέθηκε να στείλει κλιμάκιο και να αναλάβει να το εντάξει το έργο σε κάποια εργολαβία έργων που υπάρχουν από το 2014. Κάναμε και εμείς έγγραφο στον υπουργό και του επισημαίνουμε το θέμα του Μύρτου».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer