Σε πανηγυρικό κλίμα η τελετή έναρξης του 1ου Διεθνές Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑΜΕΑ στο Αργοστόλι [εικόνες + βίντεο]
Αθλητισμός
30/09/2022 | 08:34

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των αντιπροσωπειών των 29 χωρών που συμμετέχουν στο 1ο Διεθνές ΟΡΕΝ Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑΜεΑ Κεφαλονιάς το βράδυ της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου.

Την μουσική νότα έδωσε η φιλαρμονική Αργοστολίου που ηγούνταν της πομπής.

Η παρέλαση ξεκίνησε από την πλατεία Καμπάνας και κατευθύνθηκε στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου, με τους δρόμους του Αργοστολίου να γεμίζουν σημαίες, παιδικές φωνές και αθλητές υπό τον ήχο χειροκροτημάτων από κατοίκους της πόλης και τουρίστες.

Φθάνοντας έξω από το Διοικητήριο της Αντιπεριφέρειας Κεφαλονιάς και Ιθάκης στην πλατεία Βαλλιάνου οι σημαιοφόροι και οι αντιπροσωπείες έλαβαν τις θέσεις τους και ξεκίνησε η τελετή έναρξης.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Ιωάννα Καριοφύλλη πρόεδρος ΕΑΟΜ – ΑΜεΑ, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός και ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού του δημάρχου Αργοστολίου και τέως πρόξενος της Σερβίας Βίκτωρ Ρουχωτάς. Μετά το πέρας των χαιρετισμών κηρύχθηκε η έναρξη της διοργάνωσης.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από την ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου των Φωκάτων, μαγεύοντας μικρούς και μεγάλους.

Η πλατεία γέμισε από κόσμο όλων των ηλικιών που είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τους 150 και πλέον αθλητές από 29 χώρες, πολλοί εκ των οποίων διέσχισαν τον μισό πλανήτη για να συμμετάσχουν στη διοργάνωση. Μόνο σεβασμό και δέος νιώθει κάποιος απέναντι σε αυτούς τους μαχητές της ζωής που αποτελούν παραδείγματα δύναμης ψυχής.
Από αύριο και κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τους αθλητές αυτούς επί τω έργω στο κλειστό γήπεδο Αργοστολίου.

Το φωτορπορτάζ για το ekefalonia.gr ειναι του Neil Jackson.

 

 

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer