Η εικόνα του Υπουργού να διαπραγματεύεται με τους απεργούς πείνας και να προχωρά σε στροφή 180 μοιρών, δεν συνάδει με μια εικόνα συνέπειας λόγων και έργων εκ μέρους της ηγεσία τους Υπουργείου Εσωτερικών.
Σε «κεφαλλονίτικο μέγαρο» φιλοξενήθηκαν οι μετανάστες…
Πολιτική
11/03/2011 | 10:41

vallianatos

Του Τάσου Βαλλιανάτου*

Όταν το 1909 ο Κεφαλλονίτης βιομήχανος Γεράσιμος Λιβιεράτος ανέθετε σε έναν από τους πιο διάσημους αρχιτέκτονες της εποχής του, το Αλέξανδρο Νικολούδη, να χτίσει σε «νεομπαρόκ» ρυθμό το υπέροχο μέγαρο του επί της οδού Πατησίων, σίγουρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο χώρος αυτός με τα περίτεχνα βιτρό και τα ευρύχωρα σαλόνια θα γινόταν χώρος παράνομων μεταναστών – απεργών πείνας καθώς και χώρος διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης με τους ίδιους και τους αλληλέγγυους τους.

Το θαυμάσιο νεοκλασικό των οδών Πατησίων και Ηπείρου (γνωστό ως μέγαρο Υπατία) μετατράπηκε σε μια νύχτα από μνημείο αρχιτεκτονικής σε μνημείο άτακτης υποχώρησης και διγλωσσίας. Η εικόνα του Υπουργού να διαπραγματεύεται με τους απεργούς πείνας και να προχωρά σε στροφή 180 μοιρών, δεν συνάδει με μια εικόνα συνέπειας λόγων και έργων εκ μέρους της ηγεσία τους Υπουργείου Εσωτερικών.

Είναι αυτονόητο ότι επιβάλλεται η αντιμετώπιση των απεργών πείνας να γίνει με γνώμονα το ανθρωπισμό και το σεβασμό των δικαίωμα των τους. Όλοι οι Έλληνες σεβόμαστε οποιοδήποτε συνάνθρωπό μας έχει περιέλθει σε μια ανάλογη κατάσταση. Άλλωστε,  είναι μέρος του πολιτισμού μας να στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε ξένο που ζητά βοήθεια.

Το γεγονός αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί ο καθένας να εκβιάζει τη πολιτεία, της οποίας όλοι αποτελούμε μέλη. Επίσης δεν μπορεί το κάθε πολίτικο σχήμα να «εκμεταλλεύεται» τους μετανάστες για να δημιουργεί εντυπώσεις με σκοπούς προφανώς, ψηφοθηρικούς.

Είναι καιρός να μπει μια τάξη στο μεταναστευτικό ζήτημα της χώρας με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας.

Σε μια εποχή που η Ελλάδα δυσκολεύεται να στηρίξει οικονομικά τους πολίτες της και που η ίδια η Ευρώπη αναθεωρεί τη μεταναστευτική πολιτική της, η χώρα μας δεν μπορεί να ανοίξει τους ασκούς του Αίολου, προχωρώντας σε δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού της χώρας,  κάτι που θα έχει άμεση συνέπεια στη εθνική ασφάλεια και τη σταθερότητα του κράτους μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε σε ποσόστωση των μεταναστών ως προς τον αριθμό και σε θέσπιση αυστηρών κριτηρίων ως προς τα άτομα τα οποία θα παραμείνουν στην Ελλάδα.

*Ο Τάσος Βαλλιανάτος είναι νομικός

τ. Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς I took his hand and one by one in the darkness we counted the switched here stars

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer