Σε εγρήγορση ο κομματικός μηχανισμός
Σε εγρήγορση βάζει τον γαλάζιο μηχανισμό ο Μητσοτάκης: Πού θα γίνουν τα προσυνέδρια
Πολιτική
27/09/2017 | 08:33

Σε πλήρη δραστηριότητα, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, βρίσκεται ο κομματικός οργανισμός της ΝΔ, μιας και μετά τη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να συγκαλέσει κομματικά όργανα, ενώ παράλληλα τρέχουν και οι προετοιμασίες για τα προσυνέδρια του κόμματος που θα είναι ο προάγγελος του εκ του καταστατικού προβλεπόμενου συνεδρίο θέσεων της ΝΔ.

Σήμερα, στις 10:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί το σχήμα των γαλάζιων τομεαρχών, με αντικείμενο τον προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων του κόμματος, πέρα από τα αυτονόητα ζητήματα της επικαιρότητας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr, στη ΝΔ προσανατολίζονται στη διενέργεια 7 προσυνεδρίων, αρχής γενομένης από τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου και φτάνοντας προοδευτικά ως τις 16-17 Δεκεμβρίου, όταν και θα διεξαχθεί το συνέδριο. Σημειωτέον, ως τοποθεσία του συνεδρίου εξετάζεται το Metropolitan Expo, όπου είχε διοργανωθεί και το πρώτο συνέδριο επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Απρίλιο του 2016.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, στη ΝΔ σκέφτονται να γίνουν τα εξής προσυνέδρια: 2 στην Αθήνα, 1 στη Θεσσαλονίκη, 1 στη Λάρισα, 1 στο Ηράκλειο Κρήτης, 1 στην Πάτρα και 1 στα Ιωάννινα, προκειμένου να καλυφθεί όλο το γεωγραφικό φάσμα. Ο στόχος είναι κάθε προσυνέδριο να καλύπτει μια διαφορετική θεματική ενότητα, ενώ στο πλαίσιο του κάθε προσυνεδρίου θα γίνονται διαφορετικές θεματικές συζητήσεις, ίσως 3-4. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρευρεθεί στα ανωτέρω προσυνέδρια-και με την ευκαιρία να κάνει και επαφές με τις τοπικές κοινωνίες, ιδίως εκτός της Αττικής.

Κάπως έτσι, στόχος της ΝΔ είναι ήδη από τα προσυνέδρια να παραχθούν θέσεις και προτάσεις, οι οποίες θα κατευθυνθούν υπό μορφήν εισηγήσεων στο μεγάλο συνέδριο του Δεκεμβρίου, ενώ εντατικά εργάζεται στην ίδια κατεύθυνση και η γραμματεία Προγράμματος του κόμματος (υπό τη γενική εποπτεία του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη και του γραμματέα Προγράμματος του κόμματος Γιώργου Στεργίου), προκειμένου και αυτή να αποστείλει εισηγήσεις προς κύρωση στο συνέδριο. Άλλωστε, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αντιμετωπίζει το συνέδριο ως μια συμβατική καταστατική υποχρέωση, αλλά ως μια ευκαιρία να ανοίξει και άλλο το θεματικό φάσμα του γαλάζιου προγραμματικού λόγου και να κωδικοποιήσει περαιτέρω πολλές προτάσεις του κόμματος, ώστε να ενισχύσει την αξιοπιστία του απέναντι στους πολίτες.

Συνεπώς, μετά την παρουσία του στη ΔΕΘ που προκάλεσε ικανοποίηση στις τάξεις των κεντρικών στελεχών της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να κρατήσει το στελεχιακό δυναμικό αιχμής του κόμματος σε εγρήγορση, προκειμένου να κοινωνήσει με τη σειρά του το μήνυμα του κόμματος στις τοπικές κοινωνίες που έχει αναφορά. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η τακτική συνεδρίαση των τομεαρχών, η οποία μετά τη διακοπή για τη ΔΕΘ, θα επαναλαμβάνεται με τον ίδιο τακτικό ρυθμό, αλλά και η επικείμενη συνεδρίαση της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία, κατά πάσα πιθανότητα, θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τρίτη το πρωί.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer