Σαλάτα με ρεβίθια, κοτόπουλο και αβοκάντο – Δροσιστική και πλούσια σε πρωτεΐνη
Μαγειρική
23/06/2021 | 16:18
Συστατικά
- 100 γρ. ρεβίθια
- 100 γρ. σιτάρι
- 100 γρ. κινόα
- 100 γρ. ρύζι καστανό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/4 κ.γ. κύμινο
- 1/4 κ.γ. μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 αβοκάντο, ώριμο
- 1/2 αγγούρι
- 1 κρεμμύδι, ξερό
- 200 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, ψημένο
- 150 γρ. ρόκα
- 2 κ.σ. σουσάμι
Για το dressing
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/4 ματσάκι μέντα
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μέλι
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια και το σιτάρι για τουλάχιστον 8 ώρες σε ξεχωριστά μπολάκια.
- Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ξεπλένουμε το σιτάρι και το βράζουμε για 30-40 λεπτά.
- Πλένουμε πολύ καλά την κινόα αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές, σουρώνουμε και βράζουμε για 10-15 λεπτα μέχρι να μαλακώσει.
- Βράζουμε το ρύζι για 20 λεπτά.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε τα ρεβίθια, το σιτάρι, το κύμινο, το μπούκοβο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες.
- Κόβουμε το αγγούρι στην μέση οριζόντια και μετά σε φέτες 1 εκ.
- Κόβουμε και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
- Τέλος, κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες 1 εκ.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά στο μπολ.
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με μία ξύλινη κουτάλα εκτός από τη ρόκα (θα τη βάλουμε στο τέλος για να μη μαραθεί).
Για το dressing
- Χτυπάμε σε ένα μίξερ χειρός τον μαϊντανό, τη μέντα, τον χυμό από το λεμόνι, το μέλι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε τη ρόκα στο μπολ, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το ντρέσινγκ.
- Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
21:49
11:44
10:54