Μπουκιά και συχώριο: Πρωτότυπη πιπερόπιτα που θυμίζει πίτσα
Μαγειρική
11/02/2024 | 17:15

Μία πρωτότυπη και εύκολη συνταγή που θυμίζει πίτσα.

Τι χρειαζόμαστε:

1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
3 ξερά κρεμμύδια
3 αυγά
500 γρ. τυρί φέτα
250 γρ. μαλακό λευκό τυρί (π.χ. κατίκι)
2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα
λίγο λάδι για σοτάρισμα

1) Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τα κρεμμύδια κομμένα λεπτά για 5 λεπτά να μαλακώσουν και προσθέτουμε τις πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες. Προσθέτουμε αλάτι (λίγο), πιπέρι και πάπρικα και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα, ίσα να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Δε χρειάζεται να ψηθούν εντελώς, θα μαλακώσουν κι άλλο στο φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει (οπωσδήποτε!) και προσθέτουμε τα τυριά και τα αυγά και ανακατεύουμε.

2) Λαδώνω ένα ταψί και στρώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Από πάνω απλώνω τις 2κσ σιμιγδάλι (για να ρουφήξει τα υγρά και να γίνει τραγανό το φύλλο!)

3) Απλώνω στο φύλλο τη γέμιση.

4) Σκεπάζω με το άλλο φύλλο, κλείνω καλά γύρω-γύρω και απλώνω από πάνω λίγο λάδάκι και λίγο μαύρο σουσάμι για ομορφιά!

5) Ψήνω για 1 ώρα (εγώ προτιμώ αέρα με κάτω αντίσταση για να ψηθεί καλά από κάτω).

6) Σερβίρεται ιδανικά χλιαρό, για να κόβονται ωραία τα κομμάτια (αν αντέξετε να περιμένετε από τη μυρωδιά!).

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ