Πρώτος και …μόνος! Που έγραψε για το δρόμο Αργοστολίου -Πόρου
Νίκος Παπαδάτος
11/08/2022 | 13:40

Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος

συνταξιούχος τραπεζικός – Οικονομολόγος

 

 

 

Πολύ μελάνι χύθηκε και πολλή κουβέντα έγινε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του  πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί μας για το βασικό οδικό άξονα Αργοστολίου – Πόρου!

Σύμφωνα με τα όσα είπε και δεσμεύτηκε ο κ. Πρωθυπουργός ο σχεδιασμός του όλου έργου  βρίσκεται σε προχωρημένο «στάδιο ωρίμανσης», καθώς έχει χαρακτηριστεί έργο Εθνικού Επιπέδου, ενώ οι μελέτες αναμένεται να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο. Θα ακολουθήσει, εντός του έτους, η δημοπράτηση του έργου, με προϋπολογισμό 55 εκ. ευρώ.

Αλλά ποιος έγραψε ΠΡΩΤΟΣ  –και ΜΟΝΟΣ! – για την ανάγκη να γίνει ο δρόμος Αργοστολίου – Πόρου μία σύγχρονη οδική αρτηρία;  Η αφεντιά μου!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ!

Εγραψα στις 5.2.2022 στο e- Kefalonia ειδικό άρθρο με τίτλο «Τα 3 άλυτα προβλήματα: Το κυπριακό, ο εκσυγχρονισμός του κράτους και …ο δρόμος Αργοστολίου – Πόρου»!

 

Είναι προφανές ότι μετά τη δημοσίευση του άρθρου μου ο βουλευτής Παναγής Καππάτος προώθησε το όλο ζήτημα στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια και κάπως έτσι το όλο έργο μπαίνει στη τελικά ευθεία!

Λένε πολλοί ότι η δέσμευση Μητσοτάκη για την υλοποίηση του εν λόγω έργου ήταν μια προεκλογική δέσμευση και ότι τίποτε δεν θα γίνει…

Το τι όμως θα γίνει ή δεν θα γίνει, θα το δείξει ο χρόνος!

Εγώ ένα μόνο έχω να επισημάνω: ότι πριν από την υλοποίηση κάθε έργου προηγείται ο σχεδιασμός, η σχετική μελέτη, το χρονοδιάγραμμα κ.λπ.  

Και ως προς αυτά τουλάχιστον βρισκόμαστε σε καλό δρόμο!

                                                                              

ΜΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΝ ΤΑΧΕΙ:

 

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι οσονούπω θα διοριστούν  8,500  νέοι εκπαιδευτικοί!  Ομως  το πρόβλημα  δεν είναι ποσοτικό. Η, μόνο ποσοτικό. Το πρόβλημα είναι κυρίως  ποιοτικό! Δηλαδή,  πόσοι από αυτούς τους εκπαιδευτικούς  μπορούν να διδάξουν επαρκώς τους μαθητές τους, ώστε να γίνει το «ποιοτικό άλμα» στην Παιδεία.  Διότι  το να διδάξεις σε σχολική αίθουσα  είναι Τέχνη! Και μάλιστα υψίστη!

Οπως άλλωστε  είχε πει και ο Στάλιν «Δάσκαλοι – καθηγητές  είναι αρχιτέκτονες και  μηχανικοί της ανθρώπινης ψυχής»!..

 

Πάμε παρακάτω:

 

Σκληρή κριτική έκανε – με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη Μητσοτάκη- η «Αριστερή Πλατφόρμα» του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.  Αλλά υπογραφές δεν είδαμε κάτω από το σχετικό κείμενο! Προφανώς οι «σύντροφοι» θέλουν «να δοξαστούν κρυπτόμενοι»!..

Πολύ ωραίο το κιόσκι που έφτιαξε  πρόσφατα ο Θεόφιλος στο λιμάνι του Αργοστολίου, ώστε να μην περιμένει ο κόσμος το φέρυ για Ληξούρι μέσα στον ήλιο. Αλλά η απορία υπάρχει: Γιατί κινούμεθα με ρυθμό χελώνας; Ε; Επρεπε να περάσει ο Μάιος, ο Ιούνιος, ο Ιούλιος για να φτιαχτεί; Εν πάση περιπτώσει, έστω και καθυστερημένα  το κιόσκι φτιάχτηκε και άλλαξε όλη την εικόνα του λιμανιού της πρωτεύουσας μας προς το καλύτερο!

 

Η φωτο είναι από την πρόσφατη εκδήλωση του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς που έγινε στο Νάπιερ:  

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος  δοκίμασε τα ροζέ κρασιά του νησιού μας μαζί με τη ωραιοτάτη σύζυγό του Ευτέρπη και τον γνωστό οινοποιό  Κώστα Μπαζίγο. Ετσι μπράβο κ. βουλευτά μου! Που μου βγάζεις φωτό με τη Μισέλ και «παίρνω ανάποδες»!… 

Εμπεριστατωμένο υπόμνημα σχετικό με την πορεία της Αγροτικής Ανάπτυξης της Υπαίθρου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έδωσε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την εδώ επίσκεψή του ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής. Το διάβασα δύο φορές και πάω για τρίτη, παρ’  όλο που δεν είμαι αγρότης…

Ενα μπράβο, λοιπόν, στο Σωτήρη Κουρή! Με την προτροπή να το στείλει και στον αρμόδιο υπουργό για τα περαιτέρω… 

Και μην ξεχνάμε τι έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου: «Χωρίς την ανάπτυξη της Περιφέρειας (δηλ. της υπαίθρου) δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά ως χώρα»!

(Η μισή Ελλάδα έχει συγκεντρωθεί στο Λεκανοπέδιο. Άλλο μεγάλο πρόβλημα…)

Αυτά! Και οψόμεθα!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer