ΩΣ ΕΜΟΙ ΔΟΚΕΙ
Οι …Oυρανοκατέβατοι στο τοπικό πολιτικό σκηνικό κ.κ. καθηγητές!..
Νίκος Παπαδάτος
28/08/2022 | 11:45

Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος
συνταξιούχος τραπεζικός –
Οικονομολόγος

 

 

 

 

Ποτέ μου δεν αισθάνθηκα το φόβο
γιατί πάντα μία αόρατη δύναμη
με οδηγούσε στα βήματα της ζωής μου: Η αλήθεια.
Ανδρέας Λασκαράτος

…Εξ ουρανόθεν, ενεμφανίσθησαν πρόσφατα στον πολιτικό ορίζοντα της Κεφαλονιάς, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές Ναπολέων Μαραβέγιας και Νικόλαος Φαραντούρης, με στόχο να διεκδικήσουν τη βουλευτική έδρα στο Νομό μας! Ο μεν πρώτος με τη Ν.Δ. ο δε δεύτερος με τον ΣΥΡΙΖΑ!

«Κοινό σημείο» των δύο – εν δυνάμει – υποψηφίων βουλευτών Φαραντούρη και Μαραβέγια;

Οτι ουδέποτε στο παρελθόν ασχολήθηκαν έστω και κατ’ ελάχιστον! — με τα πολιτικά δρώμενα της Κεφαλονιάς!

Ουδέποτε ασχολήθηκαν με τα ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ υποδομών και ανάπτυξης που αντιμετωπίζουν Κεφαλονιά και Ιθάκη, χρόνια τώρα!

Ο Ναπολέων Μαραβέγιας καθηγητής Πανεπιστημίου και πρώην υπηρεσιακός υπουργός, γνωστός σε όλη την Ελλάδα από τις κατά καιρούς αναλύσεις του στα τηλεοπτικά πάνελ, αλλά άγνωστος στην Κεφαλονιά! Ο Ναπολέων ενεφανίσθη πρόσφατα ως κεραυνός εν αιθρία στην Κεφαλονιά (επίσκεψη Μητσοτάκη) και σύμφωνα με τα όσα λέγονται στη πιάτσα, προαλείφεται για υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στο Νομό μας, στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, αν και πλησιάζει τα …70!
«Τόπος στα νιάτα», λοιπόν!

Και πάμε παρακάτω: Ο κ. Μαραβέγιας είναι ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΩΝ στο τοπικό πολιτικό γίγνεσθαι. Δεν συμμετείχε ποτέ σε κομματικές διεργασίες της Ν.Δ. – τόσο τοπικά όσο και κεντρικά- καθότι πολιτικά τον κατατάσσουν στο χώρο των «εκσυγχρονιστών» του κ. Σημίτη! Πως ξαφνικά έγινε «γαλάζιος»;


Και κάτι άλλο: ο κ. Μαραβέγιας αν και συγγραφέας αρκετών βιβλίων περί τα οικονομικά και αναπτυξιακά ζητήματα της χώρας, δεν ενδιαφέρθηκε ΠΟΤΕ να γίνει ένα σωστό Αναπτυξιακό Σχέδιο για την Κεφαλονιά (και την Ιθάκη) με ορίζοντα το 2030. Να γίνει δηλαδή με πρωτοβουλία δική του – με το κύρος που διαθέτει ως τεχνοκράτης – ένας ΣΟΒΑΡΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (με τη συμμετοχή και των τοπικών Φορέων), για τα αναγκαία έργα υποδομών στα νησιά μας, αλλά και τις αναγκαίες παραγωγικές παρεμβάσεις στο χώρο της τοπικής οικονομίας.

Πρίν λίγο καιρό, εδώ και κανένα χρόνο περίπου, δεν τον ήξερε κανένας. Αγνωστος μεταξύ αγνώστων!
Ξαφνικά, όλα τα κανάλια, όλες οι εκπομπές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές ανά το πανελλήνιο ασχολούνται συνεχώς και αδιαλείπτως μαζί του! Η μία συνέντευξη πάνω στην άλλη! Ο λόγος για τον πολύ αξιόλογο καθηγητή (βλέπε βιογραφικό) συμπατριώτη μας Νικόλαο Φαραντούρη!

Που έγινε – ω του θαύματος! – και «κολλητός» με τον Τσίπρα!

Ο οποίος Τσίπρας τον στέλνει στο νησί μας για να κάνει το «ντεμπούτο» του στη πολιτική κονίστρα με την προοπτική να ξαναπάρει ο ΣΥΡΙΖΑ την μονοεδρική της Κεφαλονιάς!

Οθεν ένα καυτό ερώτημα ανακύπτει: Γιατί υποψήφιος στη Κεφαλονιά ο καθηγητής Φαραντούρης και όχι ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί να ρισκάρει στη Κεφαλονιά το πολιτικό του μέλλον ο τόσο αξιόλογος νεαρός καθηγητής, συμμετέχοντας σε μία αμφίρροπη ως προς την έκβασή της εκλογική μάχη;
Θα μου πείτε: μα, «ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται»!..
Ναι, αλλά…

Τo ξαναλέω: Και οι δύο Καθηγητές είναι πέραν πάσης αμφιβολίας εξαιρετικοί επιστήμονες, εξαιρετικοί τεχνοκράτες και διανοούμενοι και η σωστή πολιτικά κίνηση – εάν στοχεύουν σε πολιτική καριέρα – θα ήταν να είναι επικεφαλής των ψηφοδελτίων ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, πράγμα –που εκτός των άλλων – θα είναι τιμητικό και για τους δύο.

Η συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια της Κεφαλονιάς είναι ΛΑΘΟΣ!


Και είναι λάθος διότι –συν τοις άλλοις – δίνεται «σήμα» στην τοπική κοινωνία ότι είναι πολιτικά ανώριμη να επιλέξει εκείνη το ποιοι από τα μέλη της θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές (μέσω κομματικών δημοκρατικών διεργασιών κ.λπ.) και ότι ΟΛΑ έρχονται έτοιμα σε «πακέτο» «από τα κεντρικά»! ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, ΔΗΛΑΔΗ, ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, «μία κοινωνία των ενεργών πολιτών»!

Και ένα τελευταίο: Ας έχουν υπόψη και οι δύο -Μαραβέγιας και Φαραντούρης- τη περίπτωση του πολιτικού Τιτάνα Γεράσιμου Αρσένη και την πολιτική του περιπέτεια ως υποψήφιος βουλευτής (δις) στη Κεφαλονιά…
Πολιτική περιπέτεια αρκούντως διδακτική!…


Ο ανεπανάληπτος Ποέτα!

Μας καθήλωσε ΟΛΟΥΣ ο Ποέτα με τη «Πεσσαδιάννα» στην πρόσφατη πολύ όμορφη πολιτιστική βραδιά στο Νάπιερ, υπό την Διεύθυνση του μαέστρου
Αγγελου Μουρελάτου! Μία συγκλονιστική ερμηνεία από ένα μοναδικό
και ανεπανάληπτο Κεφαλονίτη καλλιτέχνη!

ΕΙΠΕ: «Δεν θέλει μόνο “αρετή και τόλμη” η ελευθερία. Θέλει, κυρίως, γνώση. Και κρίση».
Νικος Δήμου
Από το βιβλίο: Η δυστυχία του να είσαι Ελληνας.

Αυτά!

ΥΓ: Ο δρόμος έξω από το κολυμβητήριο στο Αργοστόλι είναι «ένα μάτσο χάλια»… Χάλια αδιόρθωτα… Αν ανακαινισθεί το κολυμβητήριο και ο δρόμος μείνει ως έχει, τότε μηδέν από μηδέν μηδέν κ. αντιδήμαρχε «επί των έργων»!..

 

Κοιτάτε εμφάνιση δημάρχου με τα πουκάμισα έξω στη πρόσφατη μουσική βραδυά στο Νάπιερ… Θεόφιλε, για σουλουπώσου λιγάκι, δήμαρχος είσαι κι όχι κανένας υπαλληλάκος που μεταφέρει κιβώτια μαναβικής! Μην τα ισοπεδώνουμε όλα!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer