Μήνυμα για τη σημασία του εμβολιασμού
Πλακιωτάκης για κορωνοϊό: Ήμουν σε καλά χέρια -Γιατροί και νοσηλευτές κάνουν υπερπροσπάθειες
Πολιτική
23/12/2020 | 15:11

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μίλησε για την εμπειρία που έζησε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» κατά τις τρεις βδομάδες νοσηλείας του λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στους θαλάμους του νοσοκομείου αισθάνεσαι και τη μοναξιά της ασθένειας και την ανησυχίας.

Όπως είπε μιλώντας στο Mega έζησε από κοντά τις υπερπροσπάθειες των γιατρών και νοσηλευτών και ομολόγησε πως ήταν σε καλά χέρια. «Η φροντίδα, η προσπάθεια και το συνεχές ενδιαφέρον είναι για κάθε μια και κάθε έναν από τους ασθενείς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα συμπτώματα που είχε είπε ότι ήταν υψηλός πυρετός για πολλές μέρες και πτώση του οξυγόνου. «Αυτά τα δύο μου χτύπησαν καμπανάκι για αυτό και σε συνεννόηση με τους γιατρούς μου αποφασίσαμε να νοσηλευτώ στο νοσοκομείο».

Ο υπουργός νοσηλεύτηκε και στη μονάδα εντατικής θεραπείας χωρίς να διασωληνωθεί, ωστόσο στη συνέχεια προσβλήθηκε και από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Πλέον κάνει έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης με θρησκευτική ευλάβεια και να προσέχουν καθημερινά την κάθε τους κίνηση. Επίσης έστειλε το μήνυμα να εμβολιαστεί ο κόσμος «διότι το εμβόλιο είναι και ασφαλές και αποτελεσματικό και αυξάνει την άμυνα του οργανισμού διότι πρέπει και τον ιό να νικήσουμε και να πάρουμε πίσω τις ζωές μας». Όπως είπε και εκείνος θα εμβολιαστεί όταν έρθει η ώρα.

Μίλησε για τα συναισθήματά του κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, την ανησυχία και το φόβο, ωστόσο, όπως είπε, οι ευχές και η αγάπη του κόσμου του έδωσαν δύναμη να νικήσει τον ιό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ