Παύλος Γερουλάνος: Χωρίς δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής είναι θνησιγενές
Πολιτική
16/03/2018 | 10:16

Σκληρή κριτική ασκεί ο πρώην υπουργός Παύλος Γερουλάνος στην πορεία του Κινήματος Αλλαγής, λίγες ώρες πριν το ιδρυτικό συνέδριό του.

Ο κ. Γερουλάνος, τονίζει ότι η πορεία της ΔΗΣΥ και του Κινήματος Αλλαγής είναι «ανορθόδοξη, αντιδημοκρατική και σχεδιασμένη για να προστατεύσει πρόσωπα και όχι αξίες».

Τονίζει δε, ότι «καμία απόφαση αυτού του σχήματος δεν μπορεί να θεωρείται πολιτικά νομιμοποιημένη χωρίς ένα δημοκρατικά εκλεγμένο συνέδριο του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος»

Προειδοποιεί μάλιστα ότι «χωρίς δημοκρατία το εγχείρημα θα αποδειχθεί θνησιγενές»

Η δήλωση Γερουλάνου:

Έχω επανειλημμένα επισημάνει ότι η πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εσχάτως Κίνημα Αλλαγής, είναι ανορθόδοξη, αντιδημοκρατική και σχεδιασμένη για να προστατεύσει πρόσωπα και όχι αξίες.  Η τελευταία, ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου αγνοεί τη βούληση 210.000 πολιτών που συνεχίζουν να στηρίζουν τη δημοκρατική παράδοση της παράταξής και οδηγεί την πορεία της σε αδιέξοδο.  Χωρίς δημοκρατία το εγχείρημα θα αποδειχθεί θνησιγενές.  Επιμένω ότι καμία απόφαση αυτού του σχήματος δεν μπορεί να θεωρείται πολιτικά νομιμοποιημένη χωρίς ένα δημοκρατικά εκλεγμένο συνέδριο του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος που αποτελεί τον κορμό και τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.

Πηγή: iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ