Σύμφωνα με την μέτρηση της Pulse
Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά η ΝΔ με 10 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική
15/03/2018 | 20:15

Σημαντικό προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε μία ακόμη δημοσκόπηση με την διαφορά να φτάνει τις 10 μονάδες, το όριο του 3% που απαιτείται περνούν μόλις πέντε κόμματα, ενώ σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται και η αδιευκρίνιστη ψήφος η οποία φτάνει το 21,5%.

Σύμφωνα με την μέτρηση της Pulse που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, στην πρόθεση ψήφου η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει 28,5%  και το κυβερνών κόμμα 19,5% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής 8% η Χρυσή Αυγή 7,5% και το ΚΚΕ 5,5%, εκτός βουλής, σύμφωνα με την δημοσκόπηση,  μένουν οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων που συγκεντρώνουν από 1,5%.

Ωστόσο στην αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων φτάνει στις 10 μονάδες με την ΝΔ να συγκεντρώνει 31,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, το Κίνημα Αλλαγής 8,5% η Χρυσή Αυγή 8% το ΚΚΕ 6%  και οι ΑΝΕΛ με την Ένωση Κεντρώων από 2%.

Σαφές είναι το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με τον πρόεδρο της ΝΔ να συγκεντρώνει 31%  και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 22%. Κανένας από τους δύο απαντά το 39% των ερωτηθέντων.

Ιδιαιτέρως σημαντικό κρίνουν 6 στους 10 πολίτες το ζήτημα της σύλληψης των δύο στρατιωτικών, ενώ υποστηρίζουν πως οι μέχρι τώρα χειρισμοί της κυβέρνησης είναι αρνητικοί σε ποσοστό 51%.

Όσον αφορά την σκανδαλολογία οι ερωτηθέντες εκτιμούν πως ευνοεί την κυβέρνηση σε ποσοστό 39% και τα δύο κόμματα 23% η μόνη που δεν ευνοείται είναι η αντιπολίτευση καθώς συγκεντρώνει 6%.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ