Τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αποτελούν αξιόλογη και σημαντική πηγή πληροφόρησης
Πατούλης: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος του περιφερειακού Τύπου στην ενημέρωση
Πολιτική
30/09/2017 | 16:29

Στην αναγκαιότητα επιβίωσης και μετεξέλιξης του Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Λάρισα σε ημερίδα με τίτλο «Βιωσιμότητα και μετεξέλιξη του Περιφερειακού – Τοπικού – Κλαδικού Τύπου».

Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με τον τοπικό –περιφερειακό και κλαδικό τύπο, αποτελούν έναν ισχυρό κρίκο προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη».

«Ο πλουραλισμός, η έγκυρη ενημέρωση και οι εξειδικευμένες πληροφορίες για συγκεκριμένους κλάδους δημιουργούν εκείνες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία της δημοκρατίας και την έγκαιρη επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και τη χώρα συνολικά. Είναι ανάγκη να μη μείνουμε στα λόγια, αλλά να προχωρήσουμε σε έργα και πράξεις ουσίας. Συγχαίρω τους διοργανωτές της σημερινής συνάντησης. Έχουμε πολύ αγώνα μπροστά μας για να φτάσει η Ελλάδα στην ανάπτυξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι:

«Στις ημέρες μας  είναι επιτακτική ανάγκη  να υπερασπιστούμε από τις θέσεις που βρισκόμαστε τη δυνατότητα πρόσβασης του πολίτη στην αντικειμενική και χρήσιμη για την καθημερινότητα του ενημέρωση.  Όσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε και να ενημερωνόμαστε για το τι συμβαίνει στην άλλη άκρη του  πλανήτη, άλλο τόσο ουσιαστικό και χρήσιμο είναι να είμαστε ενήμεροι για όλα εκείνα που αφορούν την περιοχή μας.

Η οικονομική κρίση που ζούμε από το 2009 και μετά, σε συνδυασμό με την άναρχη ανάπτυξη των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης στο διαδίκτυο, τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αποτελούν μία αξιόλογη και σημαντική πηγή πληροφόρησης για τους δημότες μας».

Η Ημερίδα

Η ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Διβάνη” της Λάρισας σήμερα το πρωί διοργανώθηκε  από τον Σύνδεσμο Ημερησίων Περιφερειακών εφημερίδων, την Ένωση Ιδιοκτητών Περιφερειακού Τύπου, την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων και Εβδομαδιαίων Εφημερίδων Αττικής και την Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιφερειακού Τύπου. Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και τη στήριξη της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Στην ημερίδα είχαν κληθεί να μιλήσουν εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη , οι ευρωβουλευτές Γιώργος Κύρτσος, Κώστας Χρυσόγονος και Νότης Μαριάς, οι καθηγητές Πανεπιστημίου Μιχάλης Μεϊμάρης, ο  Αντώνης Σκαμνάκηςκαι Ανδρέας Βέγλης, ο δημοσιογράφος Αθανάσιος Παπανδρόπουλος και αρκετοί άλλοι εκπρόσωποι του πολιτικού και δημοσιογραφικού χώρου. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝ.ΠΕ. Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Πηγή: aftodioikisi.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer