Δυσφορία για ανακριβή δημοσιεύματα
Ανακοίνωση με αιχμές από Παρίση για τη δωρεά Τυπάλδου: «Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος» -Ποιούς δείχνει
08/09/2017 | 19:09

Μετά λύπης διαπιστώνουμε όλοι μας ότι, τις τελευταίες ημέρεςέχουν κυκλοφορήσει διάφορα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο σχετικά με το ζήτημα δωρεάς  του αειμνήστου Σπυρογεράσιμου Τυπάλδου, με αφορμή τη συζήτηση του εν λόγω θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο την 29.08.2017.

Ανεξάρτητα από τις ανακρίβειες που περιέχουν τα δημοσιεύματα αυτά, αλλά και από τα όποια πρόσκαιρα μικροπολιτικά συμφέροντα τυχόν εξυπηρετούν, μόνο σοβαρή βλάβη μπορούν να προκαλέσουν στο Δήμο μας (υπό την ιδιότητά του ως δικαιούχου ενός τέτοιου κληροδοτήματος).

Άλλωστε, είναι προφανές ότι, η αποκάλυψη νομικών πτυχών και σκοπούμενωνενεργειώνστις οποίες τα αρμόδια όργανα και οι Υπηρεσίες της Δημοτικής Αρχής θα αποφασίσουν να προβούν, δεν διευκολύνει και εξυπηρετεί κανέναν άλλον, παρά μόνο τους αντιδίκουςτου Δήμου μας.

Για το λόγο αυτό, είναι φρόνιμο σύσσωμη η Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει τα αναφυόμενα νομικά ζητήματα ενωμένη και με τη δέουσα σοβαρότητα, απομονώνοντας και καταδικάζοντας οποιεσδήποτε μικροπολιτικές πρακτικές που βλάπτουν τα συμφέροντα του Δήμου μας και των Δημοτών του.

Συγχρόνως, οι εκπρόσωποι του Τύπου θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με περισσότερη υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση το λειτούργημά τους, ώστε να αποφύγουν να τεθούν προ των ευθυνών τους για τον τρόπο με τον οποίο «αναπαράγουν» άκριτα οποιαδήποτε πτυχή της υπόθεσης,θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τα συμφέροντα του Δήμου Κεφαλονιάς και των Δημοτών του.

Αςπαύσουν οι «από εξέδρας»νομικοί ειδήμονεςκαι οι πάσης φύσεως λαϊκοί δικαστέςνα διαμορφώνουν αρνητικό κλίμασε βάρος των συμφερόντων του Δήμου Κεφαλονιάςκαι ας επιτρέψουνεπιτέλους στη Δικαιοσύνη να επιτελέσει το καθήκον της απρόσκοπτα.

Με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος του Δήμου Κεφαλονιάς και των Δημοτών του.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Κεφαλονιάς

Αλέξανδρος Παρίσης