Εκλογή νέου αρχηγού μέχρι το Μάρτιο απο τη βάση, πριν τις εκλογές και μετά το PSI υποσχέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
Παπανδρέου: Αφήστε για λίγο στην άκρη τις φιλοδοξίες
Πολιτική
14/01/2012 | 17:16

Με παράθεση των αγώνων που έδωσε η κυβέρνησή του δυο χρόνια για να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία ξεκίνησε την ομιλία του στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ -που ξεκίνησε με καθυστέρηση δυο ωρών- ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφέροντας ότι δεν είναι προτεραιότητά του να ανακοινώσει ποιες θα είναι οι κινήσεις του σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματος. “Πολλοί περιμένουν να μιλήσω για την επόμενη μέρα. Δεν θα το κάνω έτσι. Γιατί επόμενη μέρα για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει αν δεν υπάρχει χώρα” είπε για να εισπράξει το χειροκρότητα των στελεχών.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από όλα τα στελέχη να αφήσουν στην άκρη για λίγο τις φιλοδοξίες και τις αντιθέσεις και «να ακούσουν έναν άνθρωπο που έζησε τα πάντα μέσα σε δύο χρόνια».

Υπενθύμισε μάλιστα τη φράση που χρησιμοποίησε ο Ανδρέας Παπανδρέου κατά την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, το 1974 (για την τραγωδία της Κύπρου) σημειώνοντας ότι η κυβέρνησή του έδωσε τη μάχη για να αποφευχθεί μια άλλη -σύγχρονη τραγωδία- αυτή της άτακτης χρεοκοπίας.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος παραμένει, αλλά έχουν μπει οι βάσεις για ένα καλύτερο αύριο, αρκεί οι πολιτικοί -και ιδίως το ΠΑΣΟΚ- να μην συμπεριφερθεί μυωπικά.

Δήλωσε περήφανος που έδωσε μια δύσκολη μάχη σε πολλά μέτωπα, αναγνωρίζοντας λάθη και παραλείψεις, «όπως συμβαίνει με όλους όσοι αναλαμβάνουν ευθύνες».

«Όποια και αν είναι η κριτική που μου ασκήθηκε έζησα πιο κοντά από τον καθένα το τι θα πει χρεοκοπία. Τι θα πει μοναξιά.  Να παλεύεις μόνος σου σε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου.  Και με μια βολεμένη ολιγαρχία που δεν ήθελε να αλλάξει τίποτα στη χώρα. Ήξερε όμως να συνομωσιολογεί και να συκοφαντεί. Δε λυπάμαι και δεν μετανιώνω. Είμαι περήφανος», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Τόνισε ότι διαστρεβλώθηκε η αλήθεια που υπήρχε στη φράση του «λεφτά υπάρχουν», χρησιμοποιώντας ένα απόσπασμα από όσα είχε αναφέρει στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2009, όταν αναφέρθηκε σε διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη χώρα χωρίς δημοσιονομικό κόστος.
Πηγή:Voria

paper writer

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer