Παναγής Μπαρμπάτης: “Δυστυχώς η κατάσταση στον πολιτισμό τα 4 τελευταία χρόνια έχει χειροτερέψει απελπιστικά” [ηχητικό]
Πολιτισμός
03/10/2023 | 08:51

Με μία συγκλονιστική συνέντευξη, μια κατάθεση ψυχής στην εκπομπή των Ανδρέα Αρβανιτάκη και Βάνιας Σαμόλη στον Ionian Galaxy ο γνωστός μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, ξεδίπλωσε το όραμα του για την πολιτιστική αναγέννηση του Δήμου Αργοστολίου και της Κεφαλονιάς συνολικά.

Ένας καλλιτέχνης που όσο ψηλά και να έχει φτάσει δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του. Ποιος άλλωστε, μπορεί να ξεχάσει συναυλίες – αφιερώματα στον Μίκη Θεοδωράκη με χιλιάδες κόσμο; Δυστυχώς, όμως η κατάσταση στον πολιτισμό τα 4 τελευταία χρόνια έχει χειροτερέψει απελπιστικά.

Ο κ. Μπαρμπάτης μίλησε για την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών και μέτρων, ώστε να επανασυνδεθεί ο τόπος μας και οι κάτοικοί του με την πλούσια μουσική και καλλιτεχνική παράδοση των νησιών μας.
Τα τελευταία 4 χρόνια δυστυχώς στον τομέα αυτό έχει υπάρξει πλήρης υποβάθμιση.
Ο λόγος αυτός συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στο να αποδεχθεί την, ούτως ή άλλως, τιμητική πρόταση του Αλέξανδρου Παρίση και να κατέλθει υποψήφιος με τον συνδυασμό του, την “Ισχυρή Κεφαλονιά”.

Γνωρίζει, όπως είπε, το ήθος και τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του κ. Παρίση και είναι σίγουρος ότι και μπορεί και θέλει να υλοποιήσει έργα και παρεμβάσεις, που θα οδηγήσουν στην πολιτιστική αναγέννηση, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπαρμπάτης μίλησε για το πρόγραμμα της “Ισχυρής Κεφαλονιάς” στον τομέα του πολιτισμού, το οποίο εφόσον υλοποιηθεί θα επιφέρει τομές και θα αλλάξει μια και καλή επί τα βελτίω την κατάσταση στο ευαίσθητο και συνάμα εξαιρετικά σημαντικό αυτό τομέα.

Τέλος, ο κ. Μπαρμπάτης κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την “Ισχυρή Κεφαλονιά” και τον Αλέξανδρο Παρίση, όχι για τον ίδιο αλλά για την πολιτιστική αναγέννηση που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Ακούστε στο παρακάτω ηχητικό την συνέντευξη του Παναγή Μπαρμπάτη με τους άξονες του ολοκληρωμένου προγράμματος για τον πολιτισμό του νησιού μας:

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer