Παναγής Καππάτος: Στη Βουλή η διαγραφή των προστίμων των συγκεντρωτικών καταστάσεων (ΜΥΦ) του 2014
Πολιτική
18/12/2020 | 21:59

Μετά από Υπόμνημά μου στο ΥΠΟΙΚ, κατατέθηκε στη Βουλή ρύθμιση με την οποία διαγράφονται, επιστρέφονται ή συμψηφίζονται τα πρόστιμα καθυστερημένης υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών (ΜΥΦ) του 2014.

 

Στο Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε χθες στη Βουλή συμπεριλαμβάνεται μια σημαντική ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Με υπόμνημά μου στον Υπουργό Οικονομικών στις 11.12.2020, είχα επισημάνει την ανάγκη να ρυθμιστεί το ζήτημα των προστίμων λόγω καθυστερημένης υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών (ΜΥΦ) του 2014.

Η παράταση προθεσμίας υποβολής που είχε δοθεί το 2016 για την υποβολή των ΜΥΦ δεν είχε κατατεθεί στη Βουλή και έτσι πολλοί συμπολίτες μας ενώ υπέβαλλαν ΜΥΦ, τελικά βρέθηκαν να τους έχουν καταλογιστεί πρόστιμα.

Επικοινώνησα με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο, ο οποίος με ενημέρωσε ότι το ζήτημα θα ρυθμιστεί νομοθετικά, κάτι που πραγματοποιείται με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες. Με το άρθρο 56 τα πρόστιμα διαγράφονται, συμψηφίζονται ή επιστρέφονται.

Ευχαριστώ το Υπουργείο Οικονομικών για την επίλυση αυτής της εκκρεμότητας.

 

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer