Παναγής Καππάτος: Τι αναφέρει για την επίσκεψη Διδασκάλου στην Κεφαλονιά
Πολιτική
01/07/2021 | 14:07

Χθες Τετάρτη 30 Ιουνίου επισκέφθηκε την Κεφαλονιά ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού κ. Γιώργος Διδασκάλου, τον οποίο και συνόδευσα σε διάφορα σημεία του νησιού.

Ο κ. Γενικός επισκέφθηκε παρουσία της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, του Δημάρχου Αργοστολίου και του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, το Μυκηναϊκό Τάφο Τζαννάτων προκειμένου να διαμορφώσει μια συνολική εικόνα του μνημείου. Στο χώρο έγινε σύντομη παρουσίαση στους φορείς, ενόψει της επικείμενης έναρξης εργασιών μετά την ένταξη του έργου ανάδειξης και προστασίας του μνημείου στο ΕΣΠΑ.

Ακολούθως στο νέο Μουσείο της Σάμης έγινε παρουσίαση των εργασιών και της προετοιμασίας για τα εγκαίνια που θα γίνουν στις 26 Αυγούστου από την Υπουργό Πολιτισμού. Το Μουσείο της Σάμης φιλοξενεί σημαντικά ευρήματα και αξιοποιεί ψηφιακές και οπτικοακουστικές εφαρμογές για την καλύτερη παρουσίαση της σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Στη Μελισσάνη ο καθηγητής κ. Ευθύμιος Λέκκας έκανε στους φορείς μια σύντομη παρουσίαση της μελέτης για την ασφάλεια των σπηλαίων Δρογκαράτη και Μελισσάνη. Ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο Σάμης για το Μουσείο και τα δύο σπήλαια, ενώ για τα ίδια θέματα έγινε σύσκεψη και στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας στο Αργοστόλι.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Γιώργο Διδασκάλου για την παρουσία του στην Κεφαλονιά και την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη για την σπουδαία προσπάθεια του Υπουργείου Πολιτισμού για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η Κεφαλονιά έχει τοποθετηθεί στον αρχαιολογικό χάρτη της χώρας. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι να εκτελούνται ή να ξεκινούν 8 έργα προϋπολογισμού περίπου 8.000.000 ευρώ στους Αγίους Φανέντες, τη μονή Σισίων, τη Σάμη, την Αγία Ευφημία, το Φισκάρδο και το Ληξούρι.

 

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ