«Κρεσέντο» υποσχέσεων
Πάμε για εκλογές, ξεκίνησαν τα «θα»!
29/03/2018 | 16:48

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Ο κ. Καμμένος και ο αρμόδιος υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Tάσος Πετρόπουλος υποσχέθηκαν πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων, τις οποίες έχουν ψηφίσει δυο φορές στη Βουλή.

Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε πιο σαφή την άποψη της κυβέρνησης,  λέγοντας πως δεν είναι αφελείς να πάνε σε εκλογές με περικοπές στις συντάξεις.

Ο κ. Τσακαλώτος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθούν τα θηριώδη πλεονάσματα του 3,5% έως και το 2022 και του 2% έως το 2060, που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η κυβέρνηση ανακαλύπτει, ξαφνικά, πως το πολιτικό  κόστος από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στις φτωχές περιοχές της Αθήνας και στα νησιά, θα είναι τεράστιο και σκέπτεται να βάλει πλαφόν για να μην υπάρξουν μεγάλες αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Ένα «κρεσέντο» υποσχέσεων μέσα σε δυο μέρες, με την κυβέρνηση να τρέχει να συσπειρώσει την εκλογική της πελατεία και να δημιουργήσει νέο κλίμα προσδοκιών στους πολίτες, καθώς είναι ανοικτό το ενδεχόμενο εκλογών το φθινόπωρο, εάν δεν μπορέσουν να «σπρώξουν» την έναρξη της μείωσης των συντάξεων για ένα εξάμηνο, ώστε να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές τον Μάιο του 2019 μαζί με τις Ευρωεκλογές…