Ευκαιρία επανεκκίνησης
Νομαρχιακή ΟΝΝΕΔ: Έμφαση στην οργάνωση – Συμμετοχή Φοιτητών και ΜΑΚΙ για πρώτη φορά
Πολιτική
29/03/2018 | 13:55

Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τη χθεσινή νομαρχιακή συνεδρίαση της ΟΝΝΕΔ Κεφαλλονιάς ως μια ευκαιρία για επανεκκίνηση σε όλους τους τομείς, κυρίως το οργανωτικό κομμάτι, μετά από πολλά χρόνια απραξίας. Το σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά και μετά από επαφές που έκανε η νέα Πρόεδρος, Αγγελική Κακουράτου, έδωσαν “το παρών” εκπρόσωποι από τη μαθητική νεολαία (ΜΑΚΙ) και τα ΤΕΙ, κάτι που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και φυσικά ελπίδες για το μέλλον.

 

Κατά τα άλλα, η συζήτηση είχε κέντρο την οργάνωση και τον προγραμματισμό δράσεων και σε αυτά τα δύο εστίασαν τόσο ο υπεύθυνος Επαρχιακού της ΟΝΝΕΔ, Θάνος Κολοβός, όσο και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής ως εκπρόσωπος της ΟΝΝΕΔ, Απόστολος Μπακόλας. Ακούστηκαν λοιπόν ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάθηκε να δοθεί προτεραιότητα στον εθελοντισμό, σε δράσεις που αφορούν στον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα, αλλά και το γεγονός ότι οι νέοι της Κεφαλλονιάς φεύγουν για σπουδές αλλά δεν επιστρέφουν στο νησί γιατί δεν έχουν ευκαιρίες για να δραστηριοποιηθούν εκεί που θέλουν.

Στα άμεσα σχέδια πάντως της οργάνωσης είναι η πραγματοποίηση εθελοντικής αιμοδοσίας και η παρουσία της ΟΝΝΕΔ στο δημοτικό συμβούλιο του Σαββάτου με θέμα τα ΤΕΙ.

Αξίζει να πούμε ότι ενδιαφέρον για την παρουσία του κλιμακίου της ΟΝΝΕΔ, έδειξαν και κάποια στελέχη της ΝΔ από τους “μεγάλους”, οι οποίοι χωρίς να επέμβουν στις συζητήσεις, δήλωσαν παρόντες σε ό, τι χρειαστούν τα νεαρά μέλη της ΝΔ. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις ήταν εκείνες του Αντιδημάρχου Τουρισμού, κ. Ευάγγελου Κεκάτου, του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ, κ. Νίκου Ανουσάκη, του Διευθυντή της ΕΔΑΚΙ, κ. Παναγή Βανδώρου και του Δημοτικού Συμβούλου, εντεταλμένου για θέματα των παραλιών του Δήμου, κ. Νίκου Παπαδάτου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ