Παγωτό με καραμελωμένα αμύγδαλα
Μαγειρική
13/07/2018 | 11:24

Το πιο λαχταριστό παγωτό σε μια εύκολη συνταγή.

Υλικά

Υλικά για το παγωτό

2 φακελάκια σαντιγί σκόνη

2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα

2 κουτιά εβαπορέ γάλα

 

Υλικά για την καραμέλα

1/4 αμύγδαλα ψιλοκομμένα (όχι άσπρα)

1 κούπα ζάχαρη

1/2 κούπα νερό

Οδηγίες

Χτυπάμε τη σαντιγί, να αφρατέψει, μετά προσθέτουμε και το γάλα, ζαχαρούχο και εβαπορέ και τα χτυπάμε ολα μαζί.

Σ’ ενα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τα αμύγδαλα, σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λυώσει η ζάχαρη και ανακατεύουμε μεχρι να γίνει η ζάχαρη και το σιρόπι σκούρο καστανό χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να παγώσουν.

Τα ρίχνουμε στο γουδί ή στο μούλτι και τα θρυμματίζουμε. Τα προσθέτουμε στο παγωτό. Βάζουμε σε παγωτοδοχείο και στην κατάψυξη να παγώσει το παγωτό.

Πηγή: parapolitika.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia