Κράτσα: «Η ΕΔΑΚΙ είναι πετυχημένος φορέας, θα διατηρηθεί»
ΟΡΙΣΤΙΚΟ για ΕΔΑΚΙ: Δεν έρχονται σκουπίδια από άλλα νησιά στην Κεφαλονιά -Καμία βλαπτική μεταβολή εργαζομένου
Πολιτική
29/04/2020 | 10:23

Συνεχίστηκαν οι προσπάθειες και η μυστική διαβούλευση μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να βρεθεί μία λύση που θα είναι σεβαστή από όλους για το θέμα της ΕΔΑΚΙ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ekefalonia εξασφαλίστηκε ότι:

Δεν θα γίνει καμία μεταφορά απορριμμάτων στην Κεφαλονιά και η ΕΔΑΚΙ, με τη νέα της μορφή, θα λειτουργεί όπως και πριν.

Εξασφαλίστηκε ότι δεν θα γίνει καμία βλαπτική εργασιακή μεταβολή σε κανέναν εργαζόμενο και προφανώς καμία απόλυση.

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις ο νέος περιφερειακός ΦΟΣΔΑ να έχει έδρα την Κεφαλονιά και όχι την Κέρκυρα. Μάλιστα στη διαβούλευση υπάρχει η σκέψη να συμμετέχουν στο ΔΣ και εκπρόσωποι του Α βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών μας.

 

Ωστόσο,  χθες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με φορείς των νησιών του Ιονίου που συμμετείχε ο γενικός γραμματέας Περιβάλλοντος Μανώλης Γραφάκος. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο κ. Γραφάκος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει σε λειτουργία η ΕΔΑΚΙ ΟΤΑ ΑΕ με μόνη αρμοδιότητα την αποκομιδή των σκουπιδιών στην Κεφαλονιά.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας επεσήμανε πως δεν είναι σε θέση να αποφασίσει ο ίδιος την απόσυρση του άρθρου 93. Εν συνεχεία κατέστησε σαφές πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην δημιουργηθεί ο νέος φορέας, παρά τις αντιδράσεις των δημάρχων της Κεφαλονιάς αλλά και του τέως δημάρχου Αργοστολίου και νυν δημοτικού συμβούλου Μάκη Φόρτε. Τέλος, δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα μεταφοράς σκουπιδιών στο νησί μας.

Οι δήμαρχοι Αργοστολίου και Ιθάκης κκ. Θεόφιλος Μιχαλάτος και Διονύσης Στανίτσας αντίστοιχα τόνισαν πως με βάση και τις αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις κατά του επίμαχου άρθρου 93 και την κατάργηση της ΕΔΑΚΙ ΑΕ.

 

Ρόδη Κράτσα: Η ΕΔΑΚΙ ο επιτυχημένος Φορέας διαχείρισης απορριμμάτων στην Κεφαλλονιά διατηρείται

 

Η ΕΔΑΚΙ, ο επιτυχημένος Φορέας διαχείρισης απορριμμάτων στην Κεφαλλονιά, διατηρείται ως σχήμα στο νέο Φορέα που προτείνει η Κυβέρνηση για τα Ιόνια Νησιά, διευκρινίζει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και συμπληρώνει «η συνεργασία Δήμων και Περιφέρειας στο πλαίσιο ενός νέου Φορέα με συγκεκριμένους στόχους και επαρκή μέσα αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση για να περάσουμε σε μια σύγχρονη εποχή. Η Κεφαλλονιά με την εμπειρία της έχει τη δυνατότητα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα κοινή προσπάθεια».

Αξίζει: Στις συντονισμένες προσπάθειες ώστε να βρεθεί λύση εκτός του τοπικού βουλευτή και της Περιφέρειας καθοριστικό ρόλο παίζει και η τοπική ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ).

 

 

Η Συντακτική Ομάδα του ekefalonia

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer