Ενόψει της κατάρτισης και ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού
Ομόφωνο αίτημα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για χρηματοδότηση νησιωτικής περιφέρειας
Πολιτική
17/09/2017 | 15:45

Σε ομόφωνο ψήφισμα κατέληξε το Περιφερειακό Συμβούλιο με το οποίο ζητάει, ενόψει της κατάρτισης και ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού, τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τρόπο τέτοιο που θα καλύπτει τις ανάγκες της, λαμβανομένης υπόψη της νησιωτικότητας της περιφέρειας.

Η συζήτηση που απασχόλησε το Σώμα, με αφορμή την επερώτηση που κατέθεσε ο κ. Σπ. Σπύρου, ανέδειξε την υποχρηματοδότηση που ταλανίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση διαχρονικά και με τον πλέον έντονο τρόπο από το 2011 και έχει απασχολήσει τη συζήτηση και στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.

«Από το 2011 έχει ακολουθηθεί μια πολιτική μειώσεων με αποτέλεσμα να στερηθούν οι πολίτες έργα και υπηρεσίες. Εμείς έχουμε πει σε κάθε τόνο ότι θα πρέπει να αποδοθούν τα χρήματα στις Περιφέρειες και θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι από πέρσι η κατάσταση φαίνεται ότι θα διορθωθεί. Φυσικά υπάρχουν κι άλλες πηγές χρηματοδότησης κι όπως έχετε δει έχουμε εντάξει μια σειρά έργων από τους πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι θα πρέπει οι περιφερειακές αυτοδιοικήσεις να είναι αυτόνομες και να μην εξαρτώνται από την κεντρική κυβέρνηση και το κάθε υπουργείο για χρηματοδότηση: «Η ορθή πρακτική είναι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να χαράσσει τους στόχους της και να έχει στη διάθεσή της τους πόρους για την υλοποίηση. Αυτό είναι ένα θέμα που ανεξαρτήτως κομματικών γραμμών όλοι υπερασπιζόμαστε. Τον επόμενο μήνα θα έρθει στο συμβούλιο το θέμα της ψήφισης του προϋπολογισμού της ΠΙΝ και τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε μια εκτενέστερη συζήτηση αλλά θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις για μεταβίβαση αρμοδιοτήτων συνοδεία πόρων και αντίστοιχου προσωπικού. Αυτό πρέπει να γίνει από την κυβέρνηση κι αυτό περιμένουμε», κατέληξε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer