Στο ΔΣ Αργοστολίου
Ομόφωνη έγκριση του σχεδίου «ΙΟΛΑΟΣ» για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών
Πολιτική
19/06/2020 | 23:03

Εγκρίθηκε ομόφωνα το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών με την ονομασία “ΙΟΛΑΟΣ” του Δήμου Αργοστολίου.

Κριτική στο σχέδιο και τη Διοίκηση άσκησε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κουρούκλης, χαρακτηρίζοντάς το ανεφάρμοστο λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης και της προβληματικής συντήρησης εγκαταστάσεων καθώς και του μειωμένου προσωπικού της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Για τον λόγο αυτό πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο, κατά τον ίδιο, είναι μόνο στα χαρτιά.

Την σκυτάλη έλαβε ο άλλος δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Σταύρος Γρηγορόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι λόγω του μειωμένου καθαρισμού δρόμων και δασικών εκτάσεων το νησί βρίσκεται στο έλεος του καιρού.

Εν τέλει το σχέδιο εγκρίθηκε ομόφωνα από το σώμα.

Να τονιστεί στο σημείο αυτό ότι δεν είναι μόνο η πυροσβεστική υπηρεσία με ελλιπές προσωπικό. Η Δασική υπηρεσία του νησιού είναι εντελώς αποψιλωμένη σε ό,τι αφορά τον τομέα των δασεργατών, καθώς το σχετικό πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα είχε διακοπεί με απόφαση της κυβέρνησης και ενώ πέρσι η Δασική υπηρεσία του νησιού μας διέθετε 29 δασεργάτες με πλούσιο έργο καθαρισμού επικίνδυνων εκτάσεων. Πλέον δεν διαθέτει ούτε έναν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των δασικών μας εκτάσεων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer