Η «Παπαστράτος» δώρισε 20 πυροσβεστικά οχήματα
Μητσοτάκης: Φέτος το καλοκαίρι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα δύο προκλήσεις
Πολιτική
19/06/2020 | 13:43

«Η Ελλάδα ενισχύει και βελτιώνει δομικά το σύστημα πολιτικής προστασίας, εγγυόμενη την ασφάλεια των πολιτών της και των επισκεπτών απέναντι σε όλες τις προκλήσεις», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εκδήλωση παραλαβής 20 πυροσβεστικών οχημάτων, δωρεά στην Πυροσβεστική της εταιρείας Παπαστράτος, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «φέτος θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα δύο προκλήσεις: Η μια είναι η ετήσια πρόσκληση της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών. Η δεύτερη είναι η πρόκληση της αντιμετώπισης του κορονοϊού, της επιτήρησης της εισόδου των πολλών επισκεπτών που ελπίζουμε να έρθουν στη χώρα μας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ».

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την εταιρεία «Παπαστράτος» για τη συμβολή της και τόνισε ότι στη διάρκεια της πανδημίας πολλές συμπράξεις του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα συνέβαλαν στην επιτυχία της αντιμετώπισής της πρώτης φάσης της.

Ως προς το σκέλος της αντιπυρικής προστασίας σημείωσε ότι «φέτος είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ», καθώς το σύστημα έκτακτης ανάγκης «112» έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν αναδιαταχθεί ώστε να ανταποκρίνονται ταχύτερα στις ανάγκες της επικράτειας, ο στόλος αεροπορικών και επίγειων μέσων έχει διευρυνθεί ενώ το Σώμα διαθέτει φέτος 1.300 περισσότερους εποχικούς πυροσβέστες.

«Ξέρουμε καλά -και το ξέρετε και εσείς- ότι τις πυρκαγιές δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε. Ξέρουμε, επίσης, ότι όσο οι κλιματολογικές συνθήκες αλλάζουν τόσο θα είμαστε περισσότερο εκτεθειμένοι στις πυρκαγιές. Και αυτό απαιτεί από όλους μας έναν προσεκτικό σχεδιασμό, ένα μακροχρόνιο σχέδιο δράσης, το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στο τι κάνουμε την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά επεκτείνεται και στη χειμερινή περίοδο, σε συνεργασία με τις δασικές υπηρεσίες, για το πώς μπορούμε τον χειμώνα να κάνουμε τη δουλειά που το καλοκαίρι θα κάνουν τα δάση μας λιγότερο επικίνδυνα. Δεν μπορούμε, λοιπόν, να αποφύγουμε τις πυρκαγιές. Θα τις περιορίσουμε, όμως, όπως τις περιορίσαμε και πέρυσι» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους πυροσβέστες.

Η δωρεά της «Παπαστράτος», ύψους περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ, ενισχύει την Πυροσβεστική με 20 πετρελαιοκίνητα, ευέλικτα αυτοκίνητα που έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίζουν γρήγορα δασικές εστίες φωτιάς, χρησιμοποιώντας δρόμους όπου οι ογκωδέστερες υδροφόρες δυσκολεύονται να κινηθούν.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, επισήμανε πως η κατανομή των οχημάτων θα γίνει σε όλη την Ελλάδα, ανάλογα με τις ανάγκες των περιφερειακών διοικήσεων.

Πηγή: efsyn.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer