Ολοκληρώθηκε η Τριήμερη Χορωδιακή Συνάντηση Κεφαλονιάς
Πολιτισμός
02/10/2023 | 12:50

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 39η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, χθες 1 Οκτωβρίου 2023 στο Αργοστόλι .
Την οργάνωση είχε η ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ, και ήταν μια συνδιοργάνωση της Περ. Εν, Κεφαλονιάς της ΠΙΝ. και του Δήμου Αργοστολίου , με την ευγενική στήριξη του Ιδρύματος Γ. & Μ, Βεργωτή, της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης και του Ιταλο- Ελληνικού Συνδέσμου Φιλίας Κεφαλονιάς ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΕΟ.

Η Συνάντηση ήταν αφιερωμένη στην δύναμη της μουσικής για την Ειρήνη , την Φιλία των Λαών και την Αγάπη.
Πήραν μέρος 5 Ελληνικές Χορωδίες (Κέρκυρα, Γιαννιτσά, Γύθειο, Τρίπολη και Σκάλα Λακωνίας), 3 Χορωδίες του νησιού μας και η Μαντολινάτα Ενηλίκων Αργοστολίου, καθώς και ο φημισμένος Ιταλός πιανίστας Στέφανο Μεάνι.

Στο κλείσιμο της τρίτης μέρας το παρών έδωσε ο αγαπητός μαέστρος και συνεργάτης της Χορωδίας & Μαντολινάτας Αργοστολίου, Παναγής Μπαρμπάτης. Έπαιξε πιάνο συνοδεύοντας την Μαντολινάτα & την Χορωδία σε ένα τραγούδι και διεύθυνε, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, ένα τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη.

Φεύγοντας από το νησί τα μέλη των φιλοξενούμενων χορωδιών, πήραν μαζί τους ένα όμορφο κομμάτι της Κεφαλονίτικης μουσικής, της ομορφιάς του νησιού και της θερμής φιλοξενίας (Σύμφωνα με τις δικές τους μαρτυρίες..)
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορωδούς, τους μουσικούς, τους Μαέστρους των χορωδιών που συμμετείχαν σε αυτή την τριήμερη πανδαισία χορωδιακής μουσικής . Ευχαριστούμε όσους
Συνδιοργάνωσαν και στήριξαν, με οποιοδήποτε τρόπο τον σύλλογό μας για την πετυχημένη οργάνωση της 39ης ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ.

Ελπίζουμε, ευχόμαστε και θα προσπαθήσουμε, η ΧΣΚ. να μην μείνει μια άλλη …”Δεσποινίς ετών 39’ και του χρόνου να σαρανταρίσει !!!!!!

Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας για την συνεχή στήριξη της προσπάθειάς μας για την διατήρηση , συνέχιση και προβολή της Χορωδιακής και μουσικής παράδοσης του νησιού μας.

Η ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer