Η διασπορά πρέπει να επιτελέσει ρόλο "ταγού" στα εθνικά θέματα
Οι Σκοπιανοί “αλωνίζουν” στην Μελβούρνη!
 Ομογένεια
28/01/2018 | 13:01

Γράφει ο Ανδρέας Κολαΐτης

Οι Ελληνικές Παμμακεδονικές Οργανώσεις (κυρίως) των Η.Π.Α & Καναδά  αποδεικνύουν έμπρακτα γι’ άλλη μία φορά ότι η “διασπορά” δύναται να επιτελέσει με επιτυχία το ρόλο του “ταγού” ή αν προτιμάτε του “μπροστάρη” σε ότι αφορά τα Εθνικά μας θέματα.

Η παρουσία τις τελευταίες εβδομάδες εκπροσώπων τους στην Ελλάδα φανερώνει με τον καλύτερο τρόπο την  διάθεση  να επωμιστούν σε μεγάλο βαθμό το βάρος και την ευθύνη … έκθεσης από την ανάδειξη της γνήσιας πεφρασμένης άποψης για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας από το εσωτερικό της μητρόπολης – Ελλάδας προς το εξωτερικό (διεθνή κοινή γνώμη)! 

Η συνδιοργάνωση του πρόσφατου μεγαλειώδους συλλαλητηρίου στην Θεσσαλονίκη μα κυρίως η ευθύνη ανάληψης για την οργάνωση του επικείμενου στις 4 Φεβρουαρίου 2018 στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, αποτελεί την απτή απόδειξη των προλεχθέντων.

Ωστόσο μέχρι στιγμής διαπιστώνω μια υποτονικότητα, ίσως ένα δισταγμό από τα αντίστοιχα ευρισκόμενα Ελληνικά Σωματεία στην Βικτώρια -Αυστραλία. Ίσως εκφράζονται διαμέσου της άποψης της συντονίστριας Παμμακεδονικών Ενώσεων υφηλίου. 

Όμως το επισυναπτόμενο 1ο video :  https://www.youtube.com/watch?v=eW0BqYd3fQ4  από τον περσινό εορτασμό της “Ημέρας Αυστραλίας – Australia Day” στις 26 Ιανουαρίου στην Μελβούρνη, αναδεικνύει ξεκάθαρα ότι οι Σκοπιανοί – “Σλαβομακεδόνες” κυριολεκτικά … “αλωνίζουν”!

Ωστόσο ας μην αγνοηθεί η φιλότιμη προσπάθεια μεμονωμένων συμπατριωτών μας στην πόλη της Μελβούρνης  την περασμένη Κυριακή 21/1/18 ( δείτε το 2ο επισυναπτόμενο video : https://www.youtube.com/watch?v=cOBwOLvwkfE&feature=player_embedded  ) που δίχως την έμπρακτη υποστήριξη των εκεί ευρισκόμενων Ελληνικών Συλλογικότητων (Κοινότητες, Σωματεία, Οργανώσεις, Εκκλησία, κ.λπ), είχαν το πείσμα και το κουράγιο να βροντοφωνάξουν για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.-

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer