Οι εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και τα μηνύματα μετά τις ..γκρίνιες του καλοκαιριού
Πολιτική
25/09/2022 | 13:45

Μια θορυβώδη συντροφιά συναντούσαν αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης όσοι διέσχιζαν τη Βαλλιάνου στο Αργοστόλι.

Στελέχη και μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ συζητούσαν και αστειεύονταν σε μία σύναξη με σύνθεση που δεν είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια απ’ τον συγκεκριμένο χώρο. Μαζί στο ίδιο τραπέζι η πρώην βουλευτίνα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Σπύρος Ποταμιάνος-Παγώνης, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Γαλιατσάτος και άλλα μέλη των τοπικών οργανώσεων Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης (από την παρέα έλειπε ο Γιάννης Βαρούχας o οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την εφηβική παραβατικότητα με ενεργό ρόλο).

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekefalonia.gr, είχε προηγηθεί συνάντηση της νομαρχιακής επιτροπής με το μέλος της πολιτικής γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιο Πολιτίδη που πραγματοποίησε συναντήσεις στο νησί για τα τοπικά θέματα της οργάνωσης.

Τόσο οι βουλευτικές όσο και οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν δημιουργήσει μία κινητικότητα γύρω απ’ τις υποψηφιότητες και τα ψηφοδέλτια.

Εκτός απ’ το βουλευτικό ψηφοδέλτιο που ακόμη παραμένει ανοιχτό, μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα δημοτικά και περιφερειακά με τις πληροφορίες να εμφανίζουν τους Θόδωρο και Σπύρο Γαλιατσάτο αλλά και άλλους, όπως του δημοτικού συμβούλου Διονύση Γασπαρινάτου να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο για δυναμική κάθοδο τους είτε για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είτε για τον Δήμο.

Από τις προτάσεις των τοπικών οργανώσεων σε Κεφαλονιά και Ιθάκη που έχουν πέσει στο τραπέζι, η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου φαίνεται να μην ενδιαφέρεται για την ώρα να κατέβει ξανά για βουλευτής χωρίς όμως να αποκλείεται και η έκπληξη της τελευταίας στιγμής, σε αντίθεση με τον Νικόλα Φαραντούρη που όλα δείχνουν ότι θα διεκδικήσει τη μονοεδρική Κεφαλονιάς και Ιθάκης αντί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Αξίζει: Άλλα ονόματα που έχουν προταθεί όπως του μέλους της νομαρχιακής επιτροπής Ληξουρίου Διονυσίας Πολλάτου ή της αργοστολιώτισσας δικηγόρου Άννας Καραπέτσα επίσης ακούγονται για το ψηφοδέλτιο.

Σημείωση: Απ’ ότι  φαίνεται η γκρίνια του καλοκαιριού έχει κοπάσει με το μήνυμα απ’ τα κεντρικά και τη νομαρχιακή να είναι ότι «υπάρχει ρόλος για όλους». Μένει λοιπόν να φανεί αν το σημερινό κλίμα ευφορίας και συναίνεσης θα συνεχιστεί…

Από την καλοκαιρινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αργοστόλι με την Έφη Αχτσιόγλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer