«Ήταν όλοι εκεί»! -Ο Αλέκος Καλαφάτης παρουσίασε το νέο του βιβλίο σε ένα κατάμεστο θέατρο [εικόνες]
Αυτοδιοίκηση
25/09/2022 | 22:54

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Ήταν όλοι εκεί. Με αυτή την έκφραση μπορεί να περιγραφεί το κλίμα που επικρατούσε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του τέως δημάρχου Αργοστολίου και υφυπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Αλέκου Καλαφάτη με τίτλο “Η πόλις (μου)”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο “Κέφαλος” το βράδυ της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου.

Από αριστερά: Παναγής Καππάτος, Θεόφιλος Μιχαλάτος, Σπύρος και Θόεδωρος Γαλιατσάτος και Βαγγέλης Παπαναστασάτος

Για το βιβλίο μίλησαν αρχικά από το πάνελ οι κκ. Κατερίνα Ποδαρά, τεχνολόγος πολιτικός μηχανικός, η οποία επί δημαρχίας Αλέκο καλαφάτη ήταν στις τεχνικές υπηρεσίες και το γραφείο προγραμματισμού του δήμου Αργοστολίου και Τόμας Γκρέβε, αρχιτέκτων πολεοδόμος ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας μελετητών της επιχείρησης πολεοδομικής ανασυγκρότησης Αργοστολίου.
Αμφότεροι αναφερόμενοι στο βιβλίο το χαρακτήρισαν ως ένα εξαιρετικό έργο το οποίο μας ταξιδεύει στο μακρινό 1983 οπότε ξεκίνησε ως νέος δήμαρχος τότε ο Αλέκος Καλαφάτης την πορεία αλλαγής της πόλης του Αργοστολίου, κάτι που ολοκλήρωσε με επιτυχία.

Για τον Αλέκο Καλαφάτη και το έργο του μίλησαν, ο τέως δήμαρχος Λειβαθούς και γενικός γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Φραντζής, ο οποίος επί δημαρχίας κυρίου Καλαφάτη ήταν προϊστάμενος οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Αργοστολίου, ο τέως περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος ήτανε δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου όταν ήτανε δήμαρχος ο κ. Καλαφάτης και ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, ο οποίος επίσης υπήρξε νέος δημοτικός σύμβουλος επί δημαρχίας του κ. Καλαφάτη.

Όλοι τους εξήραν το ήθος και την αποτελεσματικότητα του Αλέκου Καλαφάτη, ο οποίος ως δήμαρχος άλλαξε την πόλη του Αργοστολίου.
Ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των απευθείας αναθέσεων, που τις απεχθανόταν ως δήμαρχος ο κύριος Καλαφάτης και οι οποίες στο παρόν χρησιμοποιούνται κατά κόρον.

Μιλώντας και ο ίδιος για το βιβλίο του, ο Αλέκος Καλαφάτης, είπε ότι το έργο αυτό είναι μεν βαθιά πολιτικό, όχι όμως κομματικό. Τόνισε ότι δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει όραμα στις δημοτικές αρχές, εξέφρασε όμως την ελπίδα ότι οι καινοτομίες μπορούν να ξεκινήσουν και να αναδειχθούν από μικρές πόλεις.
Επίσης φρόντισε, όπως είπε, να δώσει έμφαση σε γεγονότα και όχι συγκεκριμένα πρόσωπα και ότι επισημαίνοντας λάθη και παραλείψεις μπορεί να έρθει η βελτίωση.
Τέλος επεσήμανε ότι ο κάθε δήμαρχος είναι υπηρέτης της πόλης του και ως τέτοιος πρέπει να την αγαπά προκειμένου να την υπηρετεί όπως της αξίζει.

Η συντροφική αγκαλιά του Αλέκου Καλαφάτη στον Γιώργο Τσιλιμιδό

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους εντοπίσαμε μεταξύ άλλων τον βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Καππάτο, τον αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Τραυλό, τον δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, τους αντιδημάρχους Αργοστολίου Σπύρο Σαμούρη και Σπύρο Πεφάνη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλα Βαλλιανάτο, τον τέως δήμαρχο Κεφαλονιάς και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου Αργοστολίου Αλέξανδρο Παρίση, τον τέως περιφερειάρχη και περιφερειακό σύμβουλο Θεόδωρο Γαλατσιάτο και τον τέως αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Σπύρο Γαλατσιάτο, ενώ παρών ήταν και ο τέως αντιπεριφερειάρχης και περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Κουρής. Δεν πρέπει να παραλείψουμε τον αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιλιμιδό καθώς και τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ Σταύρο Σπαθή.

Παρόντες ήταν, επίσης ο καθηγητής Πανεπιστημίου και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα σε θέματα ενέργειας Νίκος Φαραντούρης και ο τέως υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ Παύλος Παπαδάτος.

Επιπλέον, δυναμικό παρόν έδωσε η ΝΕ ΠΑΣΟΚ με τον γραμματέα της Λευτέρη Κρητικός μαζί με μέλη της ΝΕ, καθώς και ο γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αργοστολίου, Χρήστος Θεοδωρακάτος με τα μέλη της. Τέλος διακρίναμε  τον γραμματέα της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αργοστολίου Γιάννη Βαρούχα και πολλά άτομα από το λεγόμενο “δημοκρατικό τόξο”.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι του Neil Jackson.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer