Οι ευχές για τη νέα χρονιά του Φώτη Αυγουστάτου: «Κάθε μέρα που ξημερώνει να έχει λιγότερο πόνο»
Φώτης Αυγουστάτος
31/12/2022 | 18:15

Ευχες

Τέτοια μέρα κάθε χρόνο νιώθουμε μια πρόσκαιρη ελπίδα ότι όλα σε λίγες ώρες θα αλλάξουν προς το καλύτερο με ένα μαγικό ραβδί.

Είναι πολύ όμορφο και ευχάριστο, τόσο το να ελπίζουμε όσο και το να ευχόμαστε.

Όμως αν δεν κάνουμε εμείς κάτι ουσιαστικά διαφορετικό ο καθένας στη ζωή του, τίποτε δε θα αλλάξει σε λίγες ώρες πέρα από ένα νούμερο στον χρονομετρητή, όπως αποδεικνύεται κάθε χρόνο.

Υπάρχουν κάποιες σταθερές αξίες στη ζωή μας οι οποιες δυστυχώς μένουν σε εσχατη μοίρα γιατί απλά δεν μπαίνουν στα χρηματιστήρια, στις τράπεζες, ή στην τσέπη μας.

Αυτες κάποιοι τις γνωρίζουν, κάποιοι τις έμαθαν αλλά τις ξέχασαν και κάποιοι δεν τις έμαθαν ποτέ.

Τις γράφουν κάποια βιβλία, τις διδάσκουν σε κάποια σχολεία, τις ακολουθούν σε κάποια σπίτια, τις ακούμε σε ιστοριες και τις βλέπουμε καπου καπου ακόμα.

Αυτές οι αξίες αν και όταν γίνουν όλο και σε περισσότερους από εμας βίωμα και καθημερινοτητα τότε κατι μπορεί να αλλάξει γύρω μας.

Μερικές από αυτές είναι Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ, Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, Η ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ, Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ, ΤΟ ΜΕΤΡΟ, Η ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ.

Αν τις μάθουμε στα παιδιά μας αφού όμως τις εφαρμοσουμε πρώτα εμείς τότε ισως κάτι αλλάξει από την επόμενη μερα, είτε είναι Πρωτοχρονιά είτε όχι.

Μέχρι τότε, η γη με τον ήλιο θα συνεχίσουν το καθημερινό τους δρομολόγιο και εγώ απλά εύχομαι για όλους μας κάθε μέρα που ξημερώνει να έχει λιγότερο πόνο (σωματικό και ψυχικό), λιγότερη βρομιά (ηθική και πνευματική) γύρω μας και όσο το δυνατόν περισσότερο χαμόγελο

Καλό ξημέρωμα !

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer