Ο επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης "καρφώνει" τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για τις συγχωνεύσεις σχολειών, τη μεταφορά μαθητών, λέει όχι στη οριστική κατάργηση της επιθεώρησης εργασίας Ιονίων Νήσων ενώ αφήνει αιχμές και για τον Πρόεδρο Χρ. Άνθη.
Οι 5 θέσεις “κλειδία” του Καλούδη για το Περιφερειακό Συμβούλιο
Πολιτική
02/03/2011 | 22:32

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων η παράταξη της Επτανησιακής Αναγέννησης, με τον επικεφαλής της Γιώργο Καλούδη, ανέπτυξε, σε περίληψη, τις παρακάτω θέσεις για τα ουσιαστικά θέματα αλλά και για τα διαδικαστικά θέματα, που υποκρύπτουν πάντα ουσία:

1. Να συνεδριάζει δύο φορές τον μήνα ή για δύο ημέρες
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων έχει να αντιμετωπίσει και να δώσει λύση σε πολλά ζητήματα και καθημερινότητας αλλά και στρατηγικών συμφερόντων της νησιωτικής Περιφέρειάς μας. Είναι αδύνατον να αποφύγει τα προ ημερήσιας διάταξης, διότι η συγκυρία, και ειδικά η συγκυρία του Μνημονίου, μέσα σε ένα μήνα, που κάνει να συνεδριάσει το Συμβούλιο, γεννά πολλά προβλήματα. Επαναλαμβάνουμε τη πρότασή μας το Συμβούλιο να συνεδριάζει δύο φορές τον μήνα ή για δύο συνεχόμενες ημέρες, διαφορετικά δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Επτανησίων.

Φώτο: Το Βήμα του Πολίτη

2. Για το πρόβλημα της μη μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους
Το πρόβλημα της μη μεταφοράς των μαθητών είναι γνωστό από τις αρχές Δεκέμβρη 2010.
Υπάρχουν ευθύνες για τους έχοντες την εξουσία μέχρι 31-12-2010.
Υπάρχουν ευθύνες από 1-1-2011 μέχρι σήμερα για μία τρομακτική αδράνεια και απραξία.
Υπάρχουν ευθύνες στη κυβέρνηση, στους βουλευτές πούναι συντεταγμένη κρατική λειτουργία,
Πράγματι χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, και όσα παραπλανητικά περί του αντιθέτου έλεγε η κ.Γκερέκου έβλαψαν την όλη υπόθεση και επιδείνωσαν το πρόβλημα.
Είναι αδιανόητο να μένουν κλειστά σχολεία και οι μαθητές να μη μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο τους.
Ο μαθητής τα είπε όλα. Δεν χρειαζόνταν άλλη τοποθέτηση.
Είναι λάθος του Προέδρου που απομόνωσε και απέκλεισε τη συζήτηση της μεταφοράς των μαθητών μαζί με το θέμα του κλεισίματος των σχολείων. Έχουν απόλυτη συνάφεια τα δύο θέματα. Από τη δεκαετία του 1990 κλείνουν σχολεία λόγω συγχωνεύσεων, απαιτούνται τεράστιες δαπάνες για τη μεταφορά των μαθητών και μετά το κράτος δεν πληρώνει τις δαπάνες.
Απίστευτα ποσά για τη μεταφορά: 3.000.000€ περίπου το χρόνο για τη Κέρκυρα, περίπου 3.000.000€ το χρόνο για τη Κεφαλλονιά κ.ο.κ.

Στηρίζουμε το αίτημα των μαθητών, όπως το πρότεινε ο κ.Γουλής, να υπογραφεί σύμβαση μεταφοράς μέχρι τη νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.

3. Ανεγκέφαλο το κλείσιμο σχολείων-συγχωνεύσεις
Πρώτα κλείνουν τα σχολεία με τις συγχωνεύσεις και μετά ψάχνουν χρήματα για τις μεταφορές των μαθητών: τα εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.Ταυτόχρονα το επίπεδο εκπαίδευσης και μόρφωσης κάθε χρόνο πέφτει. Τελευταία τα Επτάνησα στην Ελλάδα, τελευταία η Κέρκυρα σε μορφωτικό επίπεδο σε όλη την Ελλάδα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος των Καθηγητών κ. Μεταλληνός.

Όταν ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου ξεκίνησε τη δεκαετία του 1920 τη μεγάλη προσπάθεια για τη παιδεία του λαού και έκτισε καλαίσθητα κτίρια, πανέμορφα αρχιτεκτονικά, είχε πεί: «Όταν κλείνει ένα σχολείο ανοίγουν τρείς φυλακές».
Τα χωριά μας έχουν ερημώσει, αφού ένας λόγος είναι ότι έκλεισαν τα σχολεία, για να πηγαίνουν δήθεν τα παιδιά σε 6τάξια σχολεία και να μάθουν πιο πολλά γράμματα, το κόστος αυξήθηκε λόγω και της μεταφοράς των μαθητών και το…επίπεδο έπεσε κατακόρυφα! Λιγότερα γράμματα στο σχολείο. Ανεγκέφαλη πολιτική.

O λαός πληρώνει περισσότερα και το μορφωτικό επίπεδο πέφτει συνεχώς.
Την ίδια ανεγκέφαλη «πολιτική» ακολουθεί και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Γαβαλάς: Αφού πρώτα προσπάθησε να παραπλανήσει την εκπαιδευτική κοινότητα με δηλώσεις ότι δεν θα γίνουν συγχωνεύσεις, μετά προχωρεί σε…συγχωνεύσεις ! ! !
Και …μετά μένουν απλήρωτοι οι μεταφορείς των μαθητών.

Στηρίζουμε το αίτημα των γονέων σε όλα τα Επτάνησα:
Να μη κλείσει κανένα σχολείο, να μη γίνει καμμία συγχώνευση σχολείου, εάν δεν το ζητήσουν οι ίδιοι οι γονείς.

4. Όχι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας Ιονίων Νήσων.
Η κυβέρνηση κατέθεσε νομοσχέδιο στη Βουλή με το οποίο καταργεί τη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και οι μεν Κέρκυρα και Λευκάδα προσαρτώνται στην Ήπειρο οι Κεφαλλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθος προσαρτώνται στη Πάτρα.
Στηρίξαμε ένθερμα και ψηφίσαμε τη πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαλακάση να μη καταργηθεί η Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασίας Ιονίων Νήσων.
Αρκεί να μη γίνει όπως με το ψήφισμα για ΦΠΑ 5% και τα άλλα ψηφίσματα τα οποία ο Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν τα προώθησαν στους υπουργούς ούτε ενημέρωσαν τους φορείς ούτε τα πάλαιψαν, ως ώφειλαν, περιπίπτοντας σε αδράνεια.

5. Στρατηγικής αλλά και κατεπείγουσας σημασίας θέματα για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας και του τουρισμού, όπως η καθημερινή αεροπορική και ακτοπλοική σύνδεση των νησιών μας,(επίκειται η προκήρυξη από το υπουργείο Μεταφιρών η θερινή γραμμή), η Σύσταση Αποκεντρωμένης Κρατικής Διοίκησης με έδρα τα Επτάνησα, το «αιολικό πάρκο ανεμογεννητριών στη κορυφογραμμή του Παντοκράτορα κλπ παραπέμφθηκαν στο …μέλλον !!! If you understood that phrase at first, this exercise will purchase essays for college improve your pronunciation

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer