Ο βουλευτής Παν. Καππάτος, ο Ελ. Βενιζέλος, ο Τρούμαν …και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ!
Νίκος Παπαδάτος
18/02/2023 | 22:23

Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος
συνταξιούχος τραπεζικός –
Οικονομολόγος

 

 

 

«Αν ΔΕΝ θέλετε να υβρίζεσθε, να μην γίνεσθε βουλευτές ή γερουσιαστές» (και κατ’ επέκταση δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι κ.λπ.), έλεγε ο Εθνάρχης Ελευθέριος Βενιζέλος σε ομιλία του στην Βουλή!

Αυτή την περίφημη φράση του Ελ. Βενιζέλου θα αγνοεί σίγουρα ο βουλευτής του Νομού μας Παναγής Καππάτος, ο οποίος …«στραβομουσούδιασε» επειδή ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, του άσκησε σκληρή κριτική για την γνωστή περίπτωση με τo Fund, που πήρε διαστάσεις λόγω Πολλάκη κ.λπ. κ.λπ.

Αλλά και ο μακαρίτης ο αμερικανός πρόεδρος Χαρρυ Τρούμαν έλεγε για συναφείς περιπτώσεις: – «Μην μπαίνετε στη κουζίνα αν δεν αντέχετε στη ζέστη»!

Ο μεθερμηνευόμενο σημαίνει: «Αν κ. Καππάτε δεν αντέχεις τη σκληρή (και υπερβολική ενδεχομένως) κριτική, τις αντιπαραθέσεις, τις αντιπαλότητες τότε να μην κατέβαινες στο πολιτικό στίβο…»!

Εδώ που τα λέμε, σε ολόκληρη την τετραετία που είναι βουλευτής ο Παναγής Καππάτος, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα άλλα κόμματα, του έκαναν κριτική «μια στη χάση, μια στη φέξη», και βέβαια κριτική «εξ απαλών ονύχων»!

Τώρα όμως που πλησιάζουμε στην εκλογική μάχη, που θα είναι μάχη εκ του συστάδην, ο «πολιτικός πολιτισμός» πάει στη πάντα. Και οι κόντρες, αλλά και τα κτυπήματα ακόμα και «κάτω από τη μέση», ανάμεσα στα κόμματα και στους υποψηφίους – είναι προφανές – ότι θα κορυφωθούν!

Ετσι γινόταν και στο παρελθόν, έτσι θα γίνει και τώρα, έτσι θα γίνεται και στο μέλλον!

Αν όμως δει κανείς τα πράγματα από μία άλλη οπτική γωνία, αυτές οι προεκλογικές κόντρες και αντιπαραθέσεις είναι που δίνουν μία ξεχωριστή «νότα» στη προεκλογική περίοδο και την καθιστούν –πέρα των άλλων – άκρως ενδιαφέρουσα!

Αυτά!

ΥΓ: Αυτή κι αν είναι βόμβα μεγατόνων: Ο πρώην νεοδημοκράτης υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης δήλωσε στο PRONEWS: «Η δίκαιη φορολόγηση του υπερπλούτου θα δώσει 30 δισ. κατ’ έτος στην ελληνική οικονομία»!

Με άλλα λόγια το Μεγάλο Κεφάλαιο στη χώρα μας κερδίζει από τη μη καταβολή φόρων (που του αναλογούν) 30 δις. ευρώ ΕΤΗΣΙΩΣ!!!

Το μεγάλο πρόβλημα –λέω εγώ – δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και το ότι ο υπερπλούτος ναι μεν δεν φορολογείται, αλλά και δεν επανεπεδνύεται στη χώρα μας. Αλλά πηγαίνει στις Ελβετικές Τράπεζες!!! Και ένας από τους λόγους που φθάσαμε στη πτώχευση και στα Μνημόνια είναι κι αυτός!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer