Νικόλας Φαραντούρης: Ο Κεφαλονίτης πολιτικός του αύριο!
Νίκος Παπαδάτος
11/03/2023 | 09:30

Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος
συνταξιούχος τραπεζικός –
Οικονομολόγος

 

 

 

Με απλά λόγια: Η υποψηφιότητα του συμπατριώτη μας Νικόλα Φαραντούρη είναι μοναδική ευκαιρία για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη να ατενίσουν –σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς- το μέλλον με αισιοδοξία! Επειδή όπως είπε και ο Μέγας Θουκυδίδης «Οι καιροί δεν περιμένουν», τουτέστιν οι ευκαιρίες δεν περιμένουν, οι Κεφαλονίτες και οι Θιακοί πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουμε την προσπάθεια του Νικόλα Φαραντούρη να μπει στο Κοινοβούλιο, γιατί;

Η απάντηση είναι απλή: Γιατί δεν υπάρχουν σήμερα στην ελληνική Βουλή βουλευτές του επιπέδου του Νικόλα Φαραντούρη!
Ο συμπατριώτης μας Ν.Φ., δεν είναι πολιτικός του χθες, με παλαιοκομματική νοοτροπία, νοοτροπία που υποβαθμίζει την υψίστη των Τεχνών (= πολιτική), από λειτούργημα σε επάγγελμα κ.λ.π. κ.λπ, αλλά πολιτικός του αύριο! Πολιτικός ανοικτών οριζόντων, με φιλοσοφικό υπόβαθρο, πολιτικός με όραμα και φαντασία για το πώς πρέπει να είναι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη το 2030 και μετά!

Τα νησιά μας πρέπει – εδώ και τώρα! – με σωστή στρατηγική και τακτική, να κερδίσουν το αναπτυξιακό στοίχημα, που οδηγεί στην ευημερία και την πολιτιστική τους άνοδο!

Για να γίνει όμως αυτό, χρειάζονται έναν ΗΓΕΤΗ! Εναν ηγέτη που να μπορεί να χαράξει με επιτυχία το νέο δρόμο! Και αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Νικόλα Φαραντούρη!

Το ξαναλέω: Οι καιροί ου μενετοί!

ΥΓ: Με το Νικόλα Φαραντούρη μας ενώνει ένα πράγμα: το πάθος για την Κεφαλονιά! Δεν γίνεται η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα να είναι παρασάγγας μπροστά σε όλους τους τομείς, κι εμείς να ακολουθούμε ασθμαίνοντας! Η Κεφαλονιά είναι το πιο ωραίο νησί στο κόσμο! Και πρέπει να πρωτοπορεί σε όλα!

ΥΓ2: Την ιδέα για το παραπάνω άρθρο πήρα από πρόσφατη δήλωση της Βικτώριας Αλεξανδράτου (πολιτευτής της Ν.Δ.) στην οποία δήλωση αναφέρθηκε – ανάμεσα στα άλλα – και «στους πολιτικούς του χθες». Κατ’ επέκταση υπάρχουν πολιτικοί του χθες και πολιτικές του χθες!

Αλλά και πολιτικοί του αύριο!

Που δίνουν ελπίδες στο τόπο για ένα καλύτερο μέλλον!

Και μερικά σχόλια ΕΝ ΤΑΧΕΙ:

Ενα μόνο θα πω: Μετά το έγκλημα των Τεμπών ο Κωστάκης Καραμανλής δεν δικαιούται να θέσει ξανά υποψηφιότητα για βουλευτής. Φοβερά ανεύθυνος πολιτικός, που όπως περίτρανα αποδείχθηκε δεν ήταν ικανός να διοικήσει ούτε περίπτερο! Την ανικανότητά του όμως να διοικήσει, την πλήρωσαν οι νεαροί φοιτητές και ο άλλος κοσμάκης που επέβαινε στο τραίνο και που πήγαν «στον άλλο κόσμο» στο «άψε –σβήσε»…

˜Άλλο Κωνσταντίνος Καραμανλής, άλλο Κώστας Καραμανλής (που κατήγγειλε ευθαρσώς τους «νταβατζήδες» κ.λπ) και εντελώς άλλο πράγμα Κωστάκης Καραμανλής, που αποδείχθηκε πολύ λίγος, αν και αχθοφόρος μεγάλου ονόματος…

˜ Πολλές επιχειρήσεις –ειδικά στο χώρο του τουρισμού- κι εδώ στη Κεφαλονιά ζητάνε υπαλλήλους, αλλά ενδιαφέρον δεν δείχνει κανένας νεολαίος! Γιατί οι νέοι μας δεν θέλουν εποχιακές αλλά μόνιμες θέσεις εργασίας με καλές αμοιβές. Βασικότατη προϋπόθεση για να δημιουργήσουν οικογένεια και να πάψει σταδιακά το δημογραφικό να είναι το υπ’ αριθμ. 1 πρόβλημα της χώρας.

˜ Μπορούν οι επιστήμονες (σεισμολόγοι) να προβλέψουν τους σεισμούς; Ερώτημα που ακούω χρόνια τώρα. Ουδείς σεισμολόγος μπορεί να προβλέψει σεισμό. Οσοι σεισμολόγοι κάνουν …προβλέψεις λένε «έπα πτερόεντα» (Ομηρος), δηλαδή λόγια που πετούν, λόγια που τα παίρνει ο αέρας! Οι μόνοι που μπορούν να προβλέψουν σεισμούς είναι οι σκύλοι και τα άλογα!

˜Ο φίλος Λευτέρης Κρητικός, γνωστός και πετυχημένος δικηγόρος στη Κεφαλονιά, είναι στυλοβάτης του τοπικού ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ εδώ και καιρό. Με τον πατέρα του Γεράσιμο Κρητικό, αντιδήμαρχο στον τότε δήμο Ελειού – Πρόννων, μας συνέδεε ειλικρινή φιλία ετών. Οσοι, λοιπόν, ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ στο Νομό μας είναι βέβαιο ότι θα ψηφίσετε ΚΡΗΤΙΚΟ και σίγουρα η ψήφος σας δεν θα πάει χαμένη, διότι η ανανέωση προσώπων (και πολιτικών!) είναι επιβεβλημένη για τον εκσυγχρονισμό των κομμάτων και βασική προϋπόθεση για την πρόοδο και την ευημερία των νησιών μας και της χώρας!

˜

ΕΙΠΕ: «Καλούμε τον, για λίγο ακόμα, Δήμαρχο Αργοστολίου Θ. Μιχαλάτο να συναισθανθεί τις ευθύνες του και να σταματήσει να διοικεί το Δήμο σαν να είναι “παλιό μπακάλικο” Νίκος Ανουσάκης.

 


˜ Σε 30 χώρες της Ευρώπης υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας. Γιατί όχι και στη χώρα μας;

˜ Σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας ζουν 6 στα 10 νοικοκυριά, πού αναγκάζονται νά κάνουν περικοπές για να καλύψουν τα αναγκαία, ενώ γιά ένα στα δύο νοικοκυριά το μηνιαίο εισόδημά τους επαρκεί για 18 ημέρες! Μεγαλεία…
˜ Πως το είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής; «Μπορεί να έχεις δίκιο και με κακό χειρισμό να το χάσεις. Μπορεί να έχεις άδικο και καλό χειρισμό να το κερδίσεις. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και μεθοδικότητα για να πετύχεις το στόχο σου». Για ποιόν κτυπάει η καμπάνα; Σε ποιόν πάει το μυαλό σας;

˜ Δικαιούται και η περιοχή της Σάμης να βγάλει βουλευτή. Η Ερυσος έβγαλε τον Αλέκο Παρίση, το Ληξούρι τη Θεοπεφτάτου και πριν τον αείμνηστο Πέτρο Αλιβιζάτο. Η Θηνιά τον Αντώνη Τρίτση και τον Παναγή Μπενετάτο, το Αργοστόλι τον Αλέκο Καλαφάτη, η Λειβαθώ τον Σπύρο Μοσχόπουλο, κλπ. Τώρα, λοιπόν, ήρθε η σειρά της Σάμης με τον Νικόλα Φαραντούρη!


˜

Οταν η φαντασία καλπάζει! «Βραζιλιάνες από τη Σερβία» στο φετινό καρναβάλι του Αργοστολίου! Κάτι ήξερε και ο Αϊνστάϊν όταν έλεγε ότι η φαντασία είναι πιο χρήσιμη από τη γνώση!

˜ Συνέντευξη στην ΕΣΤΙΑ της περασμένης Κυριακής έδωσε ο συμπατριώτης μας Ακαδημαϊκός Θανάσης Φωκάς, που θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους Ελληνες μαθηματικούς όλων των εποχών. Ο κ. Φωκάς αφού αναλύει δυσκολονόητες έννοιες που περιέχονται στο πρόσφατο βιβλίο του «Μονοπάτια Κατανόησης», επισημαίνει με έμφαση ότι «Τραγική αποτυχία ο υπαρκτός σοσιαλισμός, δίχως όραμα μιας δίκαιης ζωής ο σύγχρονος καπιταλισμός».

Γειά σας! Και μην ξεχνάτε τι έλεγε ο Γκάντι: «Η προσωπική αλλαγή δεν αρκεί αν δεν συνδυάζεται με τον κοινωνικό μετασχηματισμό».

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer