ΑΠΟΨΗ
Ο τίτλος για την τουριστική σεζόν της Κεφαλονιάς για το 2021 θα μπορούσε άνετα να είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου
24/01/2021 | 12:25

Όλα τα σημάδια για την φετινή τουριστική χρονιά του νησιού μας αυτή τη στιγμή οδηγούν σε ένα μόνο συμπέρασμα: Απόλυτο χάος

Η εικόνα της Κεφαλονιάς λίγους μήνες πριν την έναρξη της σεζόν:

–         Ο Μύρτος, η παραλία-σημαία του Τουρισμού μας, απλά διαλυμένη (πρώτο το ekefalonia εφερε στο φως την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί).

–         Η Άσσος, το διασημότερο χωριό της Κεφαλονιάς, για την οποία επιλέγουν το νησί μας χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο είναι κρανίου τόπος.

–         Τα σπήλαια Μελισσάνης-Δρογκαράτης, πόλος έλξης εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών και βασικός οικονομικός πυλώνας της οικονομίας μας, κινδυνεύουν να μην ανοίξουν.

–         Παραλίες διαμάντια όπως το Φώκι είναι μπαζωμένες από λάσπη, χωρίς να έχει γίνει το παραμικρό έργο τόσους μήνες μετά τον Ιανό.

 

Σαν να μην έφτανε η παραπάνω εικόνα για το νησί μας, οι μηδενικές ενέργειες προώθησης του νησιού μας τα τελευταία 2 χρόνια, οδηγούν τις αεροπορικές εταιρείες να εγκαταλείπουν σιγά σιγά το νησί μας, κλείνοντας τη μία αγορά μετά την άλλη.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, Ryan Air, έκοψε την Κεφαλονιά από ολόκληρη της Γερμανία και την Ιταλία. Ειδικά η Γερμανία τα τελευταία χρόνια είχε πολύ σημαντική παρουσία στο νησί μας και πολλοί επιχειρηματίες βασίζονταν φέτος σε αυτή την τεράστια αγορά η οποία δυστυχώς θα είναι ανύπαρκτη.

Ταυτόχρονα οι ίδιες αεροπορικές εταιρείες εξυπηρετούν κανονικά άλλα νησιά της Ελλάδας, τα οποία φυσικά με αφορμή την πανδημία ενίσχυσαν τις προωθητικές τους ενέργειες και την εικόνα τους στο εξωτερικό.

Τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Οι πολιτικοί υπεύθυνοι του νησιού μας, μην έχοντας κάνει απολύτως τίποτα τόσους μήνες, διαπιστώνουν το πρόβλημα τώρα που δυστυχώς είναι πολύ αργά.

Οι αιτίες για όλα τα παραπάνω είναι συνδυασμός παραγόντων, οι οποίοι όμως έχουν την ίδια αφετηρία: Πολιτική ευθύνη

–         Το σπάσιμο του Δήμου Κεφαλονιάς σε τρεις Δήμους φανερώνει το μέγεθος του λάθους λόγω της αδυναμίας συντονισμού στο πιο βασικό τομέα του νησιού μας, τον Τουρισμό.

–         Η ανεπάρκεια των πολιτικών παραγόντων του Δήμου Αργοστολίου, του μεγαλύτερου Δήμου, στον τομέα του Τουρισμού είναι πρωτοφανής. Η κάλυψη που τους παρέχει ο Θεόφιλος Μιχαλάτος από τα ΜΜΕ του δεν βοηθά τον τόπο.

–         Αντίθετα η πλασματική εικόνα που δημιουργεί συνέχεια, σπρώχνει το νησί μας σε ολοένα και δυσχερέστερη θέση. Κάποτε έκανε σφοδρή κριτική στο Βαγγέλη Κεκάτο για τις πολυάριθμες ενέργειές του στον Τουρισμό. Σήμερα δεν βρίσκει τίποτα κακό στο απολύτως μηδενικό έργο που παρουσιάζει ο ίδιος και η παράταξή του.

–         Η μείζων αντιπολίτευση, η παράταξη του Αλέξανδρου Παρίση Ισχυρή Κεφαλονιά, είναι πρακτικά ανύπαρκτη, μη προσφέροντας τίποτα στον τόπο. Ακόμη δεν έχει ξεπεράσει την εσωστρέφειά της μετά την ήττα των δημοτικών εκλογών και 2 χρόνια μετά δεν υπάρχει ηγέτης να ενώσει την παράταξη. Η απουσία αντιπολιτευτικού λόγου έχει εξίσου σοβαρές συνέπειες με την ανικανότητα της παράταξης του Θεόφιλου Μιχαλάτου.

 

Τίποτε δεν είναι τυχαίο και δυστυχώς μετά την φετινή χρονιά η εικόνα του νησιού μας θα δεχθεί ανεπανόρθωτο πλήγμα στον Τουρισμό και πιθανόν να μας γυρίσει δεκαετίες πίσω.