Ο χειμώνας τελείωσε με την Μπάρμπαρα; Ο καιρός μέχρι τις 27 Φλεβάρη
Κοινωνία
09/02/2023 | 11:50

Υποχωρεί η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που «έντυσε» στα λευκά την Αττική, την Εύβοια, την Βοιωτία και τη Φθιώτιδα, και ίσως μαζί της υποχωρεί και το κρύο. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τα μέχρι σήμερα προγνωστικά μοντέλα, με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο να αναφέρει πως το κρύο που επικρατεί αυτές τις ημέρες στη χώρα, θα τελειώσει από τις 15 Φεβρουαρίου και ο καιρός θα «ανοίξει»

Αν και «δεν μπορούμε να πούμε πως ο Χειμώνας τελείωσε, ωστόσο από τις 15 Φεβρουαρίου και έπειτα δεν φαίνεται καμία ψυχρή εισβολή», είπε.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως οι θερμοκρασίες αυτές θα διαρκέσουν έως τις 15 Φλεβάρη, ωστόσο, από εκεί και πέρα δεν φαίνεται κάτι αξιόλογο από πλευράς κρύου.

Τα χιόνια, όμως στα χιονοδρομικά και στις βουνοκορφές δεν θα λιώσουν, οπότε τα νέα για τους λάτρεις του χιονιού είναι καλά.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες, ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρει πως χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και την Παρασκευή, στην Εύβοια, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα, με την θερμοκρασία να ανεβαίνει το Σαββατοκύριακο.

Ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος, με τη θερμοκρασία στην Αθήνα να αγγίζει τους 10 με 11 βαθμους Κελσίου.

Διαφωνία Κλέαρχου για τις κακοκαιρίες

Σε μία διαφορετική, ωστόσο, πρόβλεψη προχώρησε ο μετεωρολόγος του OPEN που κάνει λόγο για επικίνδυνες κακοκαιρίες με ένταση που ίσως έρθουν το επόμενο διάστημα.

Η ανάρτηση του Μαρουσάκη:

«Κι όλο λέμε θα τελειώσει μα αυτή η κακοκαιρία συνεχίζει να επιμένει όπως και το 2002 που περιμέναμε τη βελτίωση μα αυτή δεν ερχόταν. Ευτυχώς που τα χιονοκύματα περιορίστηκαν στο υπερβόρειο κομμάτι του νομού Αττικής γιατί αλλιώς η κατάσταση θα ήταν πολύ δύσκολη.

Μια κακοκαιρία λοιπόν που έφερε τα χιόνια και πάνω στο κύμα της θάλασσας, έντυσε στα λευκά έστω και για λίγο το κέντρο της Αθήνας, οδήγησε στο “άνοιξε – κλείσε” πολλές κεντρικές αρτηρίες, ΄”έθαψε” κυριολεκτικά στο χιόνι σε πρώτο βαθμό πολλές εκτάσεις της Εύβοιας ακολουθώντας στη συνέχεια Βίλια, Βόλος, θήβα όπως και άλλες περιοχές, έφερε τα πολλά χιόνια στα υπερβόρεια της Αττικής ακόμα και χαμηλά στην Κρήτη. Αυτή η κακοκαιρία είχε από χιονοχάλαζο μέχρι χιονοκαταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους και την οποία εδώ και πολύ καιρό εντοπίσαμε με αρκετά καλή ακρίβεια με τις αστοχίες βέβαια στην πορεία να μην μπορούν να αποφευχθούν όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε κύμα κακοκαιρίας ιδιαίτερα όταν αυτό εμφανίζει μεγάλη ένταση και γρήγορες αλλαγές στο χρόνο και το χώρο.

Η “Barbara” λοιπόν σταδιακά μας αφήνει με την ελπίδα να μην ακολουθήσει στο μέλλον ο “Barberis” και το λέω αυτό σαφώς χιουμοριστικά σε πρώτη ανάγνωση, σαν δεύτερη όμως πιο σοβαρή προσέγγιση πιστεύω ότι το μεγάλο διάστημα καλοκαιρίας που τόσο ευχαριστηθήκαμε, ίσως μας αφήσει γλυκό – πικρη γεύση για το μέλλον από θέμα κακοκαιριών όχι τόσο ως προς τη συχνότητα εμφάνισής τους, αλλά κυρίως ως προς την ένταση τους. Με άλλα λόγια μπορεί να δούμε λίγες κακοκαιρίες μέχρι ο Χειμώνας να παραδώσει κι επίσημα τη σκυτάλη, αυτές όμως μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες. Κι αυτό δεν βασίζεται σε διαίσθηση, αλλά σε μελέτη μοντέλων που μας δείχνουν λίγο πιο μακριά τον καιρό.

Όπως και να έχει θα είμαστε εδώ από την πλευρά μας για να εντοπίσουμε όσο πιο έγκαιρα και έγκυρα τα ενδεχομένως ισχυρά κύματα των κακοκαιρίων με την ελπίδα την επόμενη φορά να μην υπάρχει τόσος “θόρυβος” ώστε να ακούσουν αυτοί που ενδιαφέρονται να ακούσουν και δεν τους νοιάζει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αθλήματος που ακούει στο όνομα “κριτική”».

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer