Το πρώτο επίσημο αποτέλεσμα
Νικητής ο Μπάιντεν – Το ψαροχώρι που δίνει το τελικό αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών
 Ομογένεια
03/11/2020 | 09:49

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Open TV στην Ουάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, σε ένα ψαροχώρι στη Νέα Αγγλία οι κάτοικοι αποφάσισαν. Είναι το πρώτο επίσημο αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, και έδωσαν 5 ψήφους στο Τζο Μπάιντεν και 0 στον Ντόναλντ Τραμπ. Μάλιστα σύμφωνα με τοπικό… μύθο το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου χωριού είναι προπομπός για το τελικό αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι στην άλλη όχθη του Ατλαντικού διεξάγονται oι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών. Οι δύο διεκδικητές έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου με τελικό προορισμό τον τερματισμό που δεν είναι άλλος από το Οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου.

Ωστόσο οι εκλογές δεν αποκλείεται να έχουν και εκπλήξεις καθώς είναι πιθανό ο υποψήφιος με τις περισσότερες ψήφους από το κοινό να μην είναι ο τελικός νικητής. Το συγκεκριμένο γεγονός οφείλεται στο ότι ο πρόεδρος της χώρας δεν επιλέγεται απευθείας από τους ψηφοφόρους, αλλά από το Σώμα των Εκλεκτόρων.

Σύμφωνα με το BBC όταν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες ψηφίζουν τα πρόσωπα που απαρτίζουν το Σώμα Εκλεκτόρων. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι εκλογείς και καλούνται να επιλέξουν τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο. Το Σώμα Εκλεκτόρων συνεδριάζει μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές και είναι εκείνο που θα εκτελέσει αυτό το έργο.

 

Πηγή: libre.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer