GREEK VOICES FOR TRUMP
Αμερικανικές Εκλογές 2020: Οι Ελληνοαμερικανοί που «διαφημίζουν» τις πολιτικές Τραμπ υπέρ της Ελλάδας στους ομογενείς
 Ομογένεια
03/11/2020 | 09:01

Μια διακριτή ομάδα εντός της προεκλογικής του καμπάνιας έχει συστήσει το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία έχει στόχο να προσελκύσει την ελληνοαμερικανική κοινότητα εν όψει των αμερικανικών εκλογών 2020.

Οι Χρίστος Μαραφάτσος και Άντονι Μάρλοου είναι οι επικεφαλής μιας ομάδας που εκπροσωπεί την ελληνοαμερικανική κοινότητα στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, με όνομα «Greek Voices for Trump» («Ελληνικές φωνές για τον Τραμπ»).


Ο Άντονι Μάρλοου που προεδρεύει με τον Μαραφάτσο της ελληνοαμερικανικής ομάδας στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ
Μια ομάδα που φιλοδοξεί να προσεγγίσει ψηφοφόρους από την ομογένεια και να τους πείσει να ψηφίσουν υπέρ του Αμερικανού προέδρου στις αμερικανικές εκλογές 2020.

Η ομάδα Ελληνοαμερικανών που στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ

Γεννημένος στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, ο Χρίστος Μαραφάτσος ανήκει στην πρώτη γενιά των Ελληνοαμερικανών, με ρίζες από τη Σπάρτη και τα Καρδάμυλα της Χίου. Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, υπήρξε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ από την πρώτη ημέρα, εργαζόμενος ως σύμβουλος της προεκλογικής του καμπάνιας το 2016.

Την περασμένη άνοιξη και εν όψει των αμερικανικών εκλογών 2020, ο Ελληνοαμερικανός ανέλαβε τη θέση προέδρου στην ομάδα «Greek Voices for Trump», η οποία έχει στόχο να προσελκύσει τις ψήφους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Ο Μαραφάτσος υποστηρίζει πως ο Ντόναλντ Τραμπ τρέφει ιδιαίτερη αγάπη και εκτίμηση για την ελληνοαμερικανική κοινότητα, κάτι που φαίνεται, όπως λέει, και από το γεγονός πως είναι η πρώτη φορά που προεκλογική καμπάνια Αμερικανού προέδρου δημιουργεί μια ελληνοαμερικανική συμμαχία που να συμβουλεύει τους συμβούλους του προέδρου.

Η ανακοίνωση με τα πεπραγμένα Τραμπ υπέρ της Ελλάδας

Με ανακοίνωσή της, η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να επικοινωνήσει τα πεπραγμένα του Αμερικανού προέδρου υπέρ της Ελλάδας και της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η οργάνωση ”Ελληνικές φωνές για τον Τραμπ” θα ενδυναμώσει και θα ενώσει την ελληνοαμερικανική κοινότητα ώστε να επανεκλέξει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Η εκλογή Τραμπ θα επιτρέψει τη συνέχιση των οικονομικών ευκαιριών, περισσότερες θέσεις εργασίας, λιγότερους φόρους, ασφαλέστερες κοινότητες και μια πιο ισχυρή Αμερική, η οποία θα αγκαλιάσει τα ιδανικά του αμερικανικού ονείρου. Παρέχει αυξημένη συνεργασία με τους συμμάχους μας για την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης, σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας, ιδίως στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Απόσπασμα της επιστολής των Ελληνοαμερικανών που στηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ
Οι ΗΠΑ υπήρξαν ακλόνητος σύμμαχος και υποστηρικτής της Ελλάδας από την ανεξαρτησία της χώρας, το 1821. Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα έχουν πολεμήσει χέρι-χέρι για την υπεράσπιση της ελευθερίας σε πολλούς πολέμους ενάντια στην τυραννία και τον κομμουνισμό, συμπεριλαμβανομένου του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του Ψυχρού Πολέμου».

Οι κινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στην Ελλάδα

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση, οι δύο Ελληνοαμερικανοί σημειώνουν τα πιο σημαντικά σημεία της πολιτικής Τραμπ που έφεραν Ελλάδα και ΗΠΑ πιο κοντά.

Η ιστοσελίδα των Ελληνοαμερικανών που στηρίζουν την επανεκλογή Ντόναλντ Τραμπ

 

Τόσο ο πρόεδρος Τραμπ όσο και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν εκφράσει την πεποίθηση ότι οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ είναι στην καλύτερη κατάσταση από ποτέ υπό τη διοίκηση Τραμπ.
Ο πρόεδρος Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος στη σύγχρονη Ιστορία των ΗΠΑ που μετατόπισε την εξωτερική πολιτική της χώρας υπέρ της Ελλάδας, ώστε να καταστεί ο πλέον στρατηγικός και αξιόπιστος σύμμαχος της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα της Εθνικής Ασφάλειας προκειμένου να απελευθερωθούν 47,85 εκατ. δολάρια για έργα βελτίωσης στις εγκαταστάσεις της Σούδας.
Ο πρόεδρος Τραμπ έδωσε εντολή το πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ «USS Hershel Williams» να έχει μόνιμη έδρα τη ναυτική βάση στον κόλπο της Σούδας, στην Κρήτη.
Ο πρόεδρος Τραμπ είναι ο μοναδικός πρόεδρος στη σύγχρονη Ιστορία των ΗΠΑ ο οποίος επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία.
Ο πρόεδρος Τραμπ κάλεσε την Τουρκία να ανατρέψει τις επιθετικές της πράξεις απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να ανατρέψει την προκλητική της απόφαση επαναλειτουργίας των Βαρωσίων στη «Βόρεια Κύπρο» (έτσι την αναγράφει) και να επέλθει διπλωματική επίλυση στο Κυπριακό.
Ο νόμος για την ασφάλεια και την ενεργειακή εταιρική σχέση της Ανατολικής Μεσογείου του 2019 ψηφίστηκε υπό την ηγεσία του προέδρου Τραμπ.
Ο πρόεδρος Τραμπ ανακάλεσε το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, το οποίο διήρκεσε 33 χρόνια.
Η διοίκηση του Tραμπ ανακοίνωσε ότι θα παρέχει Διεθνή Στρατιωτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (IMET) στην Ελληνική Δημοκρατία της Κύπρου.
Η διοίκηση του Τραμπ και η Ελληνική Κυπριακή Δημοκρατία επέκτειναν τις σχέσεις τους μέσω της δημιουργίας ενός κοινού κέντρου εκπαίδευσης ασφάλειας, γνωστού ως CYCLOPS.
Η κυβέρνηση Τραμπ έχει υπογράψει δύο ιστορικές ειρηνευτικές συμφωνίες -μία με το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, και μία άλλη με τη Σερβία και το Κόσοβο- προωθώντας την ειρήνη και τη σταθερότητα σε περιοχές γύρω από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: iefimerida.gr

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ