Υποχρεωτική γίνεται από σήμερα η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού για ενοικίαση οποιουδήποτε ακινήτου (διαμερίσματος ή καταστήματος) άνω των 50 τετραγωνικών.
Νέο ενεργειακό “χαράτσι” απο σήμερα στα ακίνητα
Οικολογία
09/01/2012 | 11:25

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο σχετικός νόμος, το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης είναι από σήμερα απαραίτητο είτε γίνεται νέο συμβόλαιο ενοικίασης, είτε ανανεώνεται ένα παλιό, είτε τροποποιείται για να γίνει δεκτό από την εφορία.

Μάλιστα, το χαράτσι για το ενεργειακό πιστοποιητικό θα είναι αρκετά τσουχτερό για τους ιδιοκτήτες που θέλουν να τα νοικιάσουν, καθώς η ελάχιστη αμοιβή των ενεργειακών επιθεωρητών ξεκινά από τα 150 ευρώ ενώ η χρέωση για διαμερίσματα από 50 τετραγωνικά και πάνω θα είναι 2 ευρώ το τετραγωνικό.

Εάν πρόκειται για μονοκατοικίες, το ενεργειακό πιστοποιητικό θα χρεώνεται 1,5 ευρώ το τετραγωνικό με ελάχιστη τιμή και πάλι τα 200 ευρώ.

Αντίστοιχη είναι η λυπητερή και για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, καθώς η αμοιβή των ενεργειακών επιθεωρητών είναι 2,5 ευρώ με ελάχιστη αμοιβή τα 200 ευρώ για τα 50 τετραγωνικά και άνω και μέχρι 1000 τετραγωνικά. Αν το ακίνητο είναι πάνω από 1000 τετραγωνικά, τότε το κόστος θα είναι 1,5 ευρώ ανά τετραγωνικό.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr
Then, try your essay writer in pro-essay-writer.com hand at this new poetry form

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer